Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Számít a bemeneti hangminőség...

Számít a bemeneti hangminőség szempontjából számít milyen a PC-m alaplapja?

Figyelt kérdés
A lényeg hogy van egy gamer pc-m és egy gyengébb laptopom amihez van egy igazán jó minőségü mikrofon amivel youtubra szeretnék hanganyagot felvenni. de mivel az asztali gépem nem mozdítható vagy csak nehezen lehet megoldani arra gondoltam hogy a laptopommal oldanám meg és ahhoz csatlakoztatnám a mikrofont hogy rögzítsem az anyagot. A másik halottam hogy még az is ronthat a hangminőségen ha túl hosszú az USB kábel vagy nem audio-ra specializált. Szóval nemtudom ezekből mennyi igaz és mennyi nem.

2022. okt. 15. 17:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

OBS-hez bőven jó lesz, annak van dinamikakompresszora, zajcsökkentője, pár ilyen alap dolog.

A gép bőven elég lesz rá, gondolom videót is rögzítesz vele.

A mikrofonnal nagyon távoli dolgot ne akarj felvenni, nem arra való. Arra puskamikrofon kell, ez meg csak egy kardioid (vese) karakterisztikájú mikrofon.

2022. okt. 15. 21:25
 12/22 A kérdező kommentje:
Videót nem, azt rendes kameràval canon EOS M200-al. Az a terv hogy felvezemna hangout a leptopról képet pedig a kameràval egyidôben és késöbb egymàsra igazítom.
2022. okt. 16. 16:42
 13/22 A kérdező kommentje:
Fogyatékos autocorrector-nemlehet kikapcsolni :D felveszem a hangot a laptopról.*
2022. okt. 16. 16:44
 14/22 anonim ***** válasza:

Ha csak hang, akkor miért OBS? Az videót rögzít, mp4-ben. Abból fogod kibányászni a hangot?

Ja, legyen valami programod, amivel tudod újramintavételezni a hangot. Hiába csak 29 perc 59 másodperc hosszúságú videót tud egyben rögzíteni, ennyi idő alatt azért észrevehetően szét tud csúszni a két eszköz egymástól, a felvétel végére már nem lesz szinkronban a hang a szájmozgással. Nem lesz sok, 1-2 tizedmásodperc, csak pont annyi, hogy zavaró legyen.

2022. okt. 16. 17:37
 15/22 A kérdező kommentje:

Oh anyám ilyenről még csak nem is halottam hogy ujramintavételezés. ':D

ez utómunka? és nem rontja a hangminőséget? Esetleg van ötlet mi alegjobb modja annak hogy felvegyem a videót akkor? Talán a kamerát is csatlakoztassam a laptophoz? de nemhiszem hogy azt a képminőséget elbírja. Vagy passzolom. Igazából még én sem tudom mi a legjobb megoldás afelvétel elkészítéséhez... Lehet átkéne pakolnom az asztaligépem a felvétel erejéig? Persze ezt az opciót elkerülöm halehetséges. A habg elcsúszásának a problémáját korábban is tapasztaltam de nemtudom mi okozza. Még akkor is ha a felvétel a hanggal együtt készűl amit végképp nemértek... Na mindeggy a lényeg ami lényeg hogy jólenne tudni hogyan tudnám ezt a legjobba megoldani.

2022. okt. 17. 00:30
 16/22 anonim ***** válasza:

Az okozza, hogy nincs két tökéletesen egyforma kvarckristály. Nem jár hajszálpontosan egyszerre a két eszköz órajel-generátora, és ennyi már elég ahhoz, hogy szétcsússzon a kép a hangtól.

Legegyszerűbb hangász program az audacity

[link]

Persze magyar menüs... ebben a hatások / hangmagasság és tempó / sebesség módosítása menüpontban van, amire szükséged van.

Először a kamera felvételéből kiszeded a hangot, bármivel, mondjuk VLC-vel.

Aztán ezt a hangsávot összeveted a mokrofonnal készült hangfelvétellel.

Az elején egymás alá húzol valami nagyon jól beazonosítható szakaszt, csattanás, taps, valami t, k, stb hangzó egy szó elején. Ha ez megvan, elmész a végére, és megnézed, mennyivel tér el a felvétel végén egy hasonlóan jól azonosítható poziciója a két hanganyagban. Ha megvan, hány század vagy tizedmásodperc eltérést látsz, akkor a mikrofonnal készült felvételt a fentebb leírt módon átalakítod, hogy annyival hosszabb vagy rövidebb legyen, amekkora eltérést láttál a két felvétel között.

A zavaró, több tizedmésodperces eltérések így észrevehetetlenné csökkenthetőek.

2022. okt. 17. 17:11
 17/22 anonim ***** válasza:

Ha a laptop teljesítménye bírná a videó adatmennyiségét, akkor érdemesebb lenne a mikrofon hangját rögtön a kamera képére rögzíteni, hogy ne külön kelljen őket összeilleszteni.

Ha kimondottan videózni akarsz, akkor lehet, hogy jobban járnál egy olyan mikrofonnal, amit rá tudsz kötni a kamerára és akkor maga a kamera veszi a mikrofon hangját.

Nem feltétlenül bonyolult a videót és a hangot utólag összepárosítani, de így mindenképp egy külön lépés, ami csak bonyolítja a feladatodat. Egyel több akadály, amit le kell küzdened, egyel több hiba lehetőség a rendszeredben, amin elcsúszhatnak a dolgok menet közben.

2022. okt. 19. 20:20
 18/22 anonim ***** válasza:

#17 Olvastad az előző oldalt? Van egy külön kamerája. A meglévő mikrofonját nem tudja csatlakoztatni hozzá (nem tudom, van-e egyáltalán mikrofonbemenete annak a kamerának). A kamerát össze lehet ugyan kötni a géppel wifin keresztül, de nem vagyok biztos benne, hogy ez a távvezérlésen, képek letöltésén kívül nagy felbontású élőkép közvetítésére is alkalmas-e.

Kicsit ez most egy "gombhoz venni a kabátot" szituáció. Nem kifejezetten erre való eszközöket összepárosítani, egy nem pont erre való szotverrel felvenni a hangot... újra kéne az egészet gondolni.

Kérdező: miért OBS-el veszed a hangot, miért nem valami csak hangfelvételre való programmal?

2022. okt. 19. 22:33
 19/22 A kérdező kommentje:
azóta átváltottam audacity-re
2022. okt. 20. 02:00
 20/22 anonim ***** válasza:

#18 Olvastam az összes kommentet.

Sajnos egy a kamerával össze nem köthető mikrofonnal ez mindenhogy gombhoz a kabátot barkácsolás lesz. Szerintem több szenvedés a hang és video külőn össze illesztése a videóval, mint amennyi értelme van.

A wifi nem tudom, hogy vetődött fel. Az M200-at (ahogy a covid óta a legtöbb fényképezőgépet) lehet USB-n webkameraként csatlakoztatni a géphez, innen értelmet nyerhet az OBS használata.

De én inkább az USB mikrofont cserélném egy jack dugósra, hogy a kamerába kössem.

2022. okt. 20. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!