Számít a bemeneti hangminőség szempontjából számít milyen a PC-m alaplapja?
OBS-hez bőven jó lesz, annak van dinamikakompresszora, zajcsökkentője, pár ilyen alap dolog.
A gép bőven elég lesz rá, gondolom videót is rögzítesz vele.
A mikrofonnal nagyon távoli dolgot ne akarj felvenni, nem arra való. Arra puskamikrofon kell, ez meg csak egy kardioid (vese) karakterisztikájú mikrofon.
Ha csak hang, akkor miért OBS? Az videót rögzít, mp4-ben. Abból fogod kibányászni a hangot?
Ja, legyen valami programod, amivel tudod újramintavételezni a hangot. Hiába csak 29 perc 59 másodperc hosszúságú videót tud egyben rögzíteni, ennyi idő alatt azért észrevehetően szét tud csúszni a két eszköz egymástól, a felvétel végére már nem lesz szinkronban a hang a szájmozgással. Nem lesz sok, 1-2 tizedmásodperc, csak pont annyi, hogy zavaró legyen.
Oh anyám ilyenről még csak nem is halottam hogy ujramintavételezés. ':D
ez utómunka? és nem rontja a hangminőséget? Esetleg van ötlet mi alegjobb modja annak hogy felvegyem a videót akkor? Talán a kamerát is csatlakoztassam a laptophoz? de nemhiszem hogy azt a képminőséget elbírja. Vagy passzolom. Igazából még én sem tudom mi a legjobb megoldás afelvétel elkészítéséhez... Lehet átkéne pakolnom az asztaligépem a felvétel erejéig? Persze ezt az opciót elkerülöm halehetséges. A habg elcsúszásának a problémáját korábban is tapasztaltam de nemtudom mi okozza. Még akkor is ha a felvétel a hanggal együtt készűl amit végképp nemértek... Na mindeggy a lényeg ami lényeg hogy jólenne tudni hogyan tudnám ezt a legjobba megoldani.
Az okozza, hogy nincs két tökéletesen egyforma kvarckristály. Nem jár hajszálpontosan egyszerre a két eszköz órajel-generátora, és ennyi már elég ahhoz, hogy szétcsússzon a kép a hangtól.
Legegyszerűbb hangász program az audacity
Persze magyar menüs... ebben a hatások / hangmagasság és tempó / sebesség módosítása menüpontban van, amire szükséged van.
Először a kamera felvételéből kiszeded a hangot, bármivel, mondjuk VLC-vel.
Aztán ezt a hangsávot összeveted a mokrofonnal készült hangfelvétellel.
Az elején egymás alá húzol valami nagyon jól beazonosítható szakaszt, csattanás, taps, valami t, k, stb hangzó egy szó elején. Ha ez megvan, elmész a végére, és megnézed, mennyivel tér el a felvétel végén egy hasonlóan jól azonosítható poziciója a két hanganyagban. Ha megvan, hány század vagy tizedmásodperc eltérést látsz, akkor a mikrofonnal készült felvételt a fentebb leírt módon átalakítod, hogy annyival hosszabb vagy rövidebb legyen, amekkora eltérést láttál a két felvétel között.
A zavaró, több tizedmésodperces eltérések így észrevehetetlenné csökkenthetőek.
Ha a laptop teljesítménye bírná a videó adatmennyiségét, akkor érdemesebb lenne a mikrofon hangját rögtön a kamera képére rögzíteni, hogy ne külön kelljen őket összeilleszteni.
Ha kimondottan videózni akarsz, akkor lehet, hogy jobban járnál egy olyan mikrofonnal, amit rá tudsz kötni a kamerára és akkor maga a kamera veszi a mikrofon hangját.
Nem feltétlenül bonyolult a videót és a hangot utólag összepárosítani, de így mindenképp egy külön lépés, ami csak bonyolítja a feladatodat. Egyel több akadály, amit le kell küzdened, egyel több hiba lehetőség a rendszeredben, amin elcsúszhatnak a dolgok menet közben.
#17 Olvastad az előző oldalt? Van egy külön kamerája. A meglévő mikrofonját nem tudja csatlakoztatni hozzá (nem tudom, van-e egyáltalán mikrofonbemenete annak a kamerának). A kamerát össze lehet ugyan kötni a géppel wifin keresztül, de nem vagyok biztos benne, hogy ez a távvezérlésen, képek letöltésén kívül nagy felbontású élőkép közvetítésére is alkalmas-e.
Kicsit ez most egy "gombhoz venni a kabátot" szituáció. Nem kifejezetten erre való eszközöket összepárosítani, egy nem pont erre való szotverrel felvenni a hangot... újra kéne az egészet gondolni.
Kérdező: miért OBS-el veszed a hangot, miért nem valami csak hangfelvételre való programmal?
#18 Olvastam az összes kommentet.
Sajnos egy a kamerával össze nem köthető mikrofonnal ez mindenhogy gombhoz a kabátot barkácsolás lesz. Szerintem több szenvedés a hang és video külőn össze illesztése a videóval, mint amennyi értelme van.
A wifi nem tudom, hogy vetődött fel. Az M200-at (ahogy a covid óta a legtöbb fényképezőgépet) lehet USB-n webkameraként csatlakoztatni a géphez, innen értelmet nyerhet az OBS használata.
De én inkább az USB mikrofont cserélném egy jack dugósra, hogy a kamerába kössem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!