Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van ilyen villanyóra?

Van ilyen villanyóra?

Figyelt kérdés

Lecserélték a villanyóránkat két éve. Ezelőtt a hagyományos aluminium forgótárcsás volt. Azon ha ránéztem látszott a tárcsa forgásából ha valami esetleg bekapcsolva maradt vagy hogy valami fogyaszt-e áramot vagy nem.

Viszont az új digitális óra csak az elfogyasztott áramot méri Kilowattban.

Van olyan digitális Kilowattóra amely mutatja a pillanatnyi fogyasztást is?

Például ha egy 60 Wattos izzó fel van kapcsolva meglehetne nézni a pillanatnyi fogyasztást Wattban vagy esetleg Amperban.

2022. okt. 5. 22:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%
Ez a digitális óra nagyon nehezen olvasható le, nem tudom, ki találta ki, de nem jó.
2022. okt. 5. 22:27
 2/16 anonim ***** válasza:
84%
Van rajta egy LED ami villog általában 10-20 villanás jelent 1 kWh-t. (típus függő).
2022. okt. 5. 22:31
 3/16 anonim ***** válasza:
68%

Van vagy nincs a szolgáltató úgyis csak a sajátját használja. Vehetsz egy ilyet esetleg:

[link]

2022. okt. 5. 22:51
 4/16 Kólauborkával ***** válasza:
91%
Igazából lehet venni árammérőket, teljesítménymérőket, amiket a főelosztódba kell bekötni (jobb, ha szakember végzi) és bármikor megnézheted van-e és mennyi a pillanatnyi fogyasztásod.
2022. okt. 5. 23:11
 5/16 anonim ***** válasza:
68%

A szolgáltató hitelesített műszere után olyan hálózatanalizátort raksz, amilyet csak akarsz.

Ha csak a berendezéseidet akarod egyenként bevizsgálni, akkor arra inkább szerezz be egy külön asztali műszert.

2022. okt. 5. 23:28
 6/16 anonim ***** válasza:

Van igen, vehetsz magadnak, több féléből is lehet választani.

Én ezt ajánlom:

[link]

2022. okt. 6. 07:32
 7/16 anonim ***** válasza:
87%

Ahogy a 2-es írja, van a digitális órákon egy kis LED ami ugyanazt a szerepet tölti be mint a tányér a régi órákon. Mellé van írva, hogy hány villanás egy kWh (imp/kWh). Az enyéken 1000imp/kWh van. Szerintem a 10-20 az kevés... olyant még nem láttam.

A lényeg, hogy amikor gyorsabban villog a LED az olyan mint amikor gyorsan forgott a tárcsa, tehát nagyobb a pillanatnyi fogyasztás. (Amúgy a tárcsa mellé is oda volt írva, hogy r/kWh, vagyis hány fordulat 1 kWh.

Ha egy adott készülék fogyasztása érdekel, akkor vegyetek egy fogyasztásmérőt. Nekem az egyik alap Conrad-os van, bőven elég mindenre is. Vannak nagyon okos fogyasztásmérők is amikkel telefonra, számítógépre lehet küldeni az adatokat és azokat elemezni. Határ a csillagos ég.

Ha olyan fogyasztót kell mérni ami ami fixen be van kötve, akkor egy lakatfogós műszer kell, azzal lehet az átfolyó áramot megmérni.

2022. okt. 6. 08:30
 8/16 A kérdező kommentje:

7-

Semmilyen villogó LED nincs az órán.

2022. okt. 6. 21:33
 9/16 anonim ***** válasza:
Fotózd már le azt az órát és töltsd fel valahova (a gyári számot homályosítsd el a kis vonalkód meg ami alatta van).
2022. okt. 6. 21:38
 10/16 anonim ***** válasza:
83%
De van. Ha kevés a fogyasztás akkor nagyon ritkán villan.
2022. okt. 6. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!