Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Családiház emeletén laknak a...

Családiház emeletén laknak a fiatalok ,de egy villanyóránk van. külön villanyórát szeretnénk milyen költséggel jár egy ilyen akció?

Figyelt kérdés

2022. aug. 10. 10:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egészen durván egy félmillió.
2022. aug. 10. 10:54
 2/9 anonim ***** válasza:

Attól függ hogy aki elvállalja, mennyivel vesz le. Határ a csillagos ég.

Mi hiába mondunk bármit, nem annyit fog kérni.

2022. aug. 10. 12:51
 3/9 A kérdező kommentje:
Van itt olyan valaki,aki ezt meglépte?
2022. aug. 10. 13:47
 4/9 anonim ***** válasza:

Én még csináltam is másnak. Semmi lehetetlen dolog nincs benne.

Az áramszolgáltatónál előszöris beadod az igénylésed az új mérőhely létesítésre. Ott nagyon kedvesen felvilágosítanak a tudnivalókről és az ügymenetről.

[link]

Ami mindenképpen kell majd, az egy regisztrált szerelő, aki lepapírozza a rá eső részt. Úgy fogják emlegetni, hogy ő kivitelezi, bár ez nem törvényszerű. Akár te is megcsinálhatod, ha tudod hogy kell, és lesz aki aláírja neked.

Én pl, villanyszerelő vagyok, van rá képesítésem, és ha megcsinálom, nekem aláírják. Igaz ez a része attól függ, hogy ki mennyiért hajlandó a nevét adni hozzá, nyilván nem ingyen.

Szóval sok dolgon múlik, hogy mekkora költségről van szó. Elsőnek az áramszolgáltató tervezze meg neked, és mondjon árat rá. Addig nem is érdemes továbblépni.

2022. aug. 10. 14:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Látatlanban nem lehet megmondani. Meg kell nézetni egy szakival, hogy külön van-e választva a két szint, hogy be lehessen építeni egy almérőt, vagy egybe van kábelezve az egész ház, mert akkor kell egy emeletre való felállás és onnan újra kábelezni az egész szintet.
2022. aug. 10. 14:34
 6/9 A kérdező kommentje:
Egy szerelő,aki az édászal kapcolatban van már nézte mi a feladat. ma jelezte,hogy kb 260000ft. Ezek szerint nem is olyan drága
2022. aug. 10. 15:04
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

#5 Nem almérőt, hanem külön villanyórát szeretnének.(gondolom a rezsiszabályok miatt)

Fizetned kell a teljesítménybővítést (ez e.on-nál 4500/A-16A esetén már 72.000 Ft.), szabványos 1 órás villanyóra szekrény (az előírás szolgáltatónként változó), aminek az ára 40.000-50.000 körül van, szabványos vezetékelés (ez függ a ház és az oszlop adottságaitól, óra-kismegszakító távolságától stb...), kismegszakítók, apróanyag, munkadíj. Nem olyan elszállt az a 260.

2022. aug. 11. 11:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Miért kéne egy új fogyasztónak fizetni a teljesítményért 32 A alatt?
2022. aug. 11. 11:36
 9/9 anonim ***** válasza:

"Fizetned kell a teljesítménybővítést "

Új szerződéskötés lesz.

2022. aug. 11. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!