Egy 150 wattos hagyományos izzó jobb fényt ad és tovább bírja, mint például egy 10 W-os energiatakarékos LED izzó? Csak fogyasztásban van különbség ilyenkor vagy teljesítményben is?
""Aztán ember legyen a talpán, aki aaz árkülönbséget, az élettartam különbséget meg a fogyasztás megtakarítást matematikailag tudja elemezni.""
Miért nem tudod kiszámolni hogy mennyi áramot spórolsz meg ha a hagyományos izzódat LED re cseréled?
Minden lakásban ki lehet számolni (persze nem fillér pontosan) mennyit spórolsz.
Én úgy kalkuláltam hogy minden helyiségben (szobák - konyha stb...) nagyjából mennyi idelyig van bekapcsolt állapotban a lámpa. Nálunk az öcsém szobájában napi 5 óra átlag a konyha napi 7 óra átlag stb... A 60 Wattos izzó helyet 10 Wattos LED lett betéve. A körülbelüli átlagokból ki lehet számolni a megtakarítást.
"Miért nem tudod kiszámolni hogy mennyi áramot spórolsz meg ha a hagyományos izzódat LED re cseréled?"
Nem az áram spórolást írta hanem a megtérülést. Abban benne van a fényforrás ára és annak élettartama is.
De magát az fogyasztást sem tudod kiszámolni, mert a kiszámításához olyan adat kell ami nem áll rendelkezésre.
Nevezetesen hogy mennyi ideig működik egy adott időtartam alatt.
Azt nyilván nem gondolod komolyan hogy kiszámolod egy év alatt hány órát üzemel mondjuk a fürdőszobában vagy a konyhában a világítás.
Csak megblöffölni lehet de akkor már el is csúszik az egész kalkuláció.
Nem beszélve arról, hogy szintén megjósolhatatlan mekkora (hány óra) lesz az élettartama.
De még azt sem tudod előre hogyan fog változni egy év alatt a villamos energia lakossági ára.
Ezért nem tudod kiszámolni.
""Azt nyilván nem gondolod komolyan hogy kiszámolod egy év alatt hány órát üzemel mondjuk a fürdőszobában vagy a konyhában a világítás""
Miért nem lehet megsaccolni hogy körülbelül mennyi ideig van feloltva a lámpa átlagosan egy adott helyiségben?
Hárman élünk egy lakásban a fűrdőszoba nagyjából napi egy óra a lányom szobája napi KB 10 óra stb...
Még 2019-ben az összes hagyományos izzót LED-es re cseréltük ez februárban történt. Én csináltam egy úgymond felmérést arról mely helyiségben mennyi ideig van KB felkapcsolva a világítás. Kiszámoltam, hogy mennyi lenne a fogyasztás a hagyományos 60 vagy volt olyan helység ahol 100 Wattos izzóval. Majd kiszámoltam ugyenennyi idővel a LED fogyasztást is. Az jött ki. hogy a következő (éves elszámolással) villanyóra leolvasásig 8 és 10 ezer forint között lesz a megtakarítás.
A következő leolvasást követően 9150 FT-ot visszakaptunk a szolgáltatótól az az ennyit sikerült megtakarítani a LED lámpáknak köszönhetően.
"Miért nem lehet megsaccolni"
Leírtam miért nem tudod kiszámolni és azt is hogy csak megsaccolni (blöffölni lehet).
Általában az veled szokott bejönni a témákba. Mert bedobsz valami szőrszálhasogató okoskodást. Nem kell csodálkozni a nulla százalékokon.
Amihez értesz, ott tényleg jók a válaszaid, de az egészet agyonvered a folyamatos faszoskodásoddal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!