Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Megnyaltam az áramot! Lehet...

Megnyaltam az áramot! Lehet bajom?

Figyelt kérdés

Tudom hogy rettenetesen ostoba és felelőtlen történetem van amit nagyon sajnálok!

Van egy kisbabám, 11 hónapos. Mindig odafigyelek rá, viszont pont pakoltam el a ruháit, és mikor elfordultam, lerántotta az asztalról a bedugott telefontöltőt. Mikor oda néztem félig a szájához emelte. Annyira bepánikoltam, hogy reflexbol odaszaladtam és be kaptam a 12Voltos töltőt hogy csip-e. Megcsípte a szàmat enyhén. Ez délelőtt volt azóta jól vagyok. Gondoltam csak csípés nem aggódtam eddig csak pont olvastam itt ma egy másik topikot ahol az utolsó hozzászólások a írták, hogy a nyelv jobban vezető az àramot.

Mikor nyugodhatok meg?

2022. szept. 24. 21:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%
Most.. A telefontöltő csak 5V-os. Az meg nem bánt (a 12 se).
2022. szept. 24. 21:12
 2/17 anonim ***** válasza:
95%

"Mikor nyugodhatok meg?"

Máris.

2022. szept. 24. 21:12
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszi! :) nem tudom hogy lehettem ekkora idióta. A töltő 12V ír lehet azért mert gyorstolto.
2022. szept. 24. 21:13
 4/17 anonim ***** válasza:
94%

"A töltő 12V ír lehet azért mert gyorstolto."

Ami gyorstöltéskor 12V.

2022. szept. 24. 21:18
 5/17 anonim ***** válasza:
93%

"Megnyaltam az áramot! Lehet bajom?"

Amíg ide írogatsz, nem lehet nagy bajod ... ha mégis, nem a töltő nyalogatástól.

2022. szept. 24. 21:20
 6/17 anonim ***** válasza:
94%
Most! Akkor olvasd el ismét! A nyál és a vékony börréteg miatt valoban jobban vezeti az áramot (Lényegesen kisebb az ellenállása.), de a nyelved egy részén keresztülhalado áram nem megy keresztül semmiféle életfontosságu szerveden. Megcsipi kicsit a nyelvedet, kellemetlen, de ennyi. (Ha nagyobb áram folyna akkor is legfeljebb megégetné a nyelvedet, csunya seb keletkezne, de majd meggyogyul, addig meg szenvedsz, de semmi életveszély! Semmi késöbb jelentkezö ártalom.
2022. szept. 24. 21:21
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2022. szept. 24. 21:22
 8/17 anonim ***** válasza:
80%
9V-os elemet úgy szoktam ellenőrizni, hogy megnyalom, ne parázz. Bár hallottam sztorit egy volt fizikatanáromról, hogy elemekből csinált hatvanvalahány voltot megnyalta és hanyatt dobta magát, de pont azért a 42V a törpefeszültség határa, addig semmi bajod nem lesz tőle.
2022. szept. 24. 21:27
 9/17 anonim ***** válasza:
90%

A telefontöltő csak 5 voltos, a 12 volt csak akkor "aktiválódik", ha olyan készülékbe dugják, ami támogatja.

Bevált otthoni praktika, hogy a 9 voltos elem töltöttségét is nyalással ellenőrzik. Az sem okoz semmit, ez meg annak kb. a fele.

Persze egy hibás töltő okozhat gondot, szóval azért ha egy mód van rá ne nyalogass semmilyen hálózatba dugott eszközt.

2022. szept. 24. 21:30
 10/17 anonim ***** válasza:
60%
Az áramütésnek nincs lappangási ideje. Ha bajod lesz tőle, az azonnal lesz, nem két nappal később.
2022. szept. 24. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!