Milyen kütyüvel védekezünk bőrönd busz csomagteréből történő ellopása ellen?
"Adott" egy nemzetköti busz(járat), egy bőrönd a csomagtérben, és egy hatórás utazás, útközben több megállóval - a bőröndnek van elég alkalma a nyomtalan eltűnésre.
Hogyan/milyen technikai eszközzel lehetséges mielőbb észlelni ha a bőrönd már nincs ott, ahol azt hiszem hogy van?
Az sem baj, ha
* a kütyü zavaró hangot ad ki a tőlem való eltávolodáskor
* tudom hogy a bőrönd éppen hol van (ha nem reagáltam elég gyorsan)
Az airtaggel az a baj, hogy kell neki egy telefon vagy más készülék amire csatlakozhat és elküldheti, hogy hol van. Tehát ha hosszú ideig nem tud kapcsolódni sehova, akkor nem látod merre viszik a cuccot. Egyszercsak 20 km-el arréb jelenik meg.
Ezért én inkább egy GPS-es, GMS-es nyomkövetőt ajánlanék. Sokkal többet fogyaszt, nem bírja ki egy elemmel egy évig, de egy nagy bőröndbe elfér egy nagyobb akksis készülék. Ez gyakorlatilag folyamatosan tudja adni a jelet ha van térerő és tud poziciót találni. Annó ilyeneket használtak a tolvajkergetők is.
Igen, az Airtag-nek kell lenni a közelében egy apple terméknek, azokon keresztül küldi az adatokat, de manapság azért elég sok iphone tulaj van szerte a világban. A buszon meg folyamatosan küldi a jelet bt-n keresztül, mivel közel van a mobilhoz, igaz a tulajnak androidos telefonja van, nem tudom, hogy működik a Galaxy smart tag.
Normálisabb GPS nyomkövetőt is lehet venni, ami jobb is lehet, de ahhoz kell SIm kártya is meg alapból drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!