Mit ajanlotok egy 20-25nm szoba lehutesehez?
Ugyan nem a szobát hűti, de ventilátor.... vagy vizes póló. Vagy mindkettő.
Érdemes lehet beruházni egy komolyabb hőszigetelésre. Nem mondom hogy olcsó, de hosszú távon jobb.
A léghűtőt semmiképp nem ajánlom. Értelmetlen túlhájpolt lenyúlás.
A mobil klíma kényszermegoldás.
Sokat fogyaszt, zajos, kényelmetlen, nagy, útban van.
Termeli a vizet egy tartályba, ürítgetni kell.
Egy csövön tolja ki a meleget magából, azt ki kell vezetni valahogy a szobából. Ha kivezeted akkor meg kihúzza a benti lehűtött levegő egy részét is ami csökkenti a hatásfokot.
Hacsak nem két csöves, de akkor meg két csövet kell kivezetni :)
Esetleg a koax csöves lehet egyfajta kompromisszum, de ez a vastag cső mindig problémát jelent.
A léghűtővel azt csináld amit az ékezetekkel is csinálsz: hagyd ki az életedből.
Klasszik mobilklímát szintén. Nem fogsz tudni mellette megmaradni! Tapasztalatból mondom! 4 napig bírtam és utána eladtam. Semmit nem lehet csinálni, ordíttatni kell a tv-t, zenét, nem lehet telefonálni, olvasni... aludni meg pláne.
A léghűtő vizet párologtat, így hűti le a levegőt. Viszont ezzel pára kerül a levegőbe amitől meg sokkal melegebbnem érzed magad. Peróbáltam homemade csinálni egyet tesztelésre, de nagyon nem jött be. Sokkal melegebbnem éreztem a 2 fokkal kisebb hőmérsékletet. Egy klímaberendezés nem csak hűt, de a páratartalmat is csökkenti. Ugyanazt a hőmérsékletű szárazabb levegőt hidegebbnem érezzük mint a párásabbat.
Ami jó megoldás az egy normális klímaberendezés, vagy a mobilklímáknak az a változata aminek kivülre helyezhető a kompresszora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!