A villanyórától be lehet kötni egy külön vezetéket biztositék kapcsolóval hogy ne a házban lévő vezetéket terheljem ?
„Életembe nem láttam még alus trafót, forrasztani se lehetne, komolyan nem tudom ti miről beszéltek!”
Arról, hogy az FZ1-ben a primer és az egyik szekunder tekercs alumínium volt és forrasztva volt, valami speciális forrasztóanyaggal, a Piko ezt megoldotta. Tudom, mert egyet szétszedtem és láttam. Az igaz, hogy az ilyen kis transzformátorokban ritka az alumíniumtekercselés, de a nagyokban gyakran van:
Első oldalon a pecsét melletti táblázat felső sorában látható, hogy a tekercselés anyaga alumínium.
Vagy:
Második oldalon a pecsét felett: primer tekercs anyaga alumínium, szekunder tekercs anyaga alumínium.
Attól, hogy te nem láttál még igencsak létezik.
Létezik vagy létezett?
Mikori ez?
CE minősített?
Lassan 30 évvel ezelőtt a Color Star színes TV (orosz főalkatrészekkel építve, tudod, az a robbanó képcsöves) hálózati ca. 500W-os hipersil trafója alumíniummal volt tekerve, pedig szép zománclakkja volt, nem értetettem miért nem tudom forrasztani, aztán rájöttem.
Szétszedtem áttekercselni, most is meg van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!