Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen messzire tudom elvezetn...

Milyen messzire tudom elvezetni az árramot?

Figyelt kérdés

Hogy meg értsetek nagy nehezen megpróbálom elmagyarázni:D

A villanyórától megy a vezeték az utolsó épületig az udvaron az kb 90 méter réz vezeték meggy addig, az biztos mind réz es kisujnyi vastag is,gondolom elég erős lehet, majd a végén megértitek miért is,na itt egy villás csatlakozóval bevan még dugva rá egy 130 méteres aluminium vezeték gondolom 16mm es 2 szálas es ennek a végén van rádugva 2 vizszivatyu ami majdnem egész nap megy,azzal locsolunk,nemtudom menyit használ pontoson a 2 szivatyu de gondolom 1-1 kw osak kettő akkor 12A lehet,na a nagy kérdés hogy ugyanilyen vastagságu aluminium vezetékel eltudnám e még plusz 30 vagy 20 métert vezetni hogy ugyanugy menyen a 2 szivatyu mert oda akarnánk átfurni a kutat..

Még egy kis segitség hogy menyit bir a vezeték/villanyóra:sokszor egyszerre megy az emlitett 2 szivatyu es hozza meg 1 szivatyu locsol vagyis 3 plusz fent a háznál ami az ivóvizre van kötve neha bekapcsol, tv, 2fagyasztó,hütő,számitógép,mosógép ha megy éppen, meg 1-2 csecsebecse ezt igy birja simán,nem szokta lerugni a biztositékot,szoval mükszik.

Ha ELVESZTETÉTEK VOLNA A FONALAT TOVÁBB TUDOM-e VINNI AZ ÁRAMOT MÉG 30 MÉTEREL?

#hossz #kábel #vezeték #áramerősség #Áram hálózat #max teljesitmény
2022. máj. 24. 00:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
60%
Attól függ, milyen magas vagy?
2022. máj. 25. 00:12
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezer sebből vérzik a mondanivalód, hívj egy rendes villanyszerelőt mielőtt megcsapatsz valakit.
2022. máj. 25. 00:13
 13/14 A kérdező kommentje:
bocs este volt és nem mentem megnézni,és szigetelésel együtt 8
2022. máj. 25. 08:38
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

13#

Itt több bizonytalanság is van, nem ismert a szivattyúk teljesítménye, a kábelek vezetőinek keresztmetszete, anyaga. Nem kötelező ehhez érteni, de ha te a kábel külső átmérőjét méred le és azt gondolod, hogy abból itt bárki tud neked valami hasznosat mondani, akkor tévedsz. A leírásod szerint nem tűnik éppen a legszakszerűbb megoldásnak, én is azt javaslom, nézesd meg egy villanyszerelővel. Még mindig jobb, ha fizetsz neki, mint, ha te valamit rosszul csinálsz és valami baj történik.

2022. máj. 25. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!