Mi volt a legértékesebb amit fémkeresővel találtál te vagy valami ismerősöd ?
"Az nem illegális?"
A keresés nem. De amit találsz és értékes az az állambácsié.
A keresés akkor illegális ha magánterületen végzed (és nem a tiéden) Namost itt van a gond.... gyakorlatilag minden földdarab valakié. Szóval elég nehéz legálisan fémkeresőzni :D
Én egyszer egy világháborús lövészárokban fémkeresőztem (nem sokszor használtam a gépet, pontatlan volt és macera, túl is adtam rajta, ásni meg pain in the ass) és találtam egy f2 szovjet gránátot. Csak a külseje volt, belseje üres. Ki volt rohadva belőle minden. Polcomon áll most. Amikor meglátta haverom, egyből hátraugrott. Én láttam, hogy nincs gyújtó meg semmi, úgyhogy fogtam, kiszedtem, ő elkezdte egyből hogy hülye vagyok, és 10 méterről nézte. Úgy tartottam, hogy ne lássa hogy csak egy "hüvely" vagy hogy hívják. Odadobtam neki. Olyat felsikított, és hátraugrott, hogy szerintem kontrás lett a gatyája is :D. Én meg jót röhögtem :DDD. Azóta felásták a területet, mert építkeznek ott. Hírekben olvastam, hogy 40+ bombát meg csomó lőszert találtak, légvédelmi ágyúk lőszereit stb.
Másik érdekes találat egy kb 13 14 századi tűzszerszám, (fb csoportban így azonosították) amit a lővérek hoteltől nem messze (pár km mondjuk) az erdőben találtam meg, az erdei úttól befelé, olyan 20 30 méterrel. Elég boldog vagyok mind a kettővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!