Tegnap kitaláltam, hogy a telefonomba veszek micro SD kártyát, rámásolom a számomra legértékesebb képeim, videóim és jelszavazom/titkosítom, hogy csak én nézhessem meg. De nem tiszta a titkosítás jelentése?
Szóval amit kigondoltam, az úgy működne, hogy ez a kártya alapból a telefonomban lenne, és amikor meg akarok nézni a jelszóval védett sd kártyáról valamit, akkor be kell írnom hozzá a jelszót, és ez akkor is működik ha mondjuk laptopon szeretném ugyanezt. Számomra ezt jelenti a titkosítás.
De ahogy utánaolvastam, inkább úgy van, hogy más eszköz üresnek mutatná a kártyát.
Ez az igaz? Van esetleg olyan megoldás ami az elsőnek írt vágyamnak megfelelne?
A teljes fájlrendszer titkosítását nemigen lehet platform függetlenül megoldani.
Amit az Android csinálni tud, azt a Windows vagy egyéb oprendszer nem fog látni és vice versa.
Marad az a nagyon körülményes megoldás, hogy az érzékeny tartalmakat jelszóval védett archívumban tárolod, amit több platform is kezel. Ilyen pl a zip fájl.
Utolsó előtti, köszi!
Látom utolsó te csak azért hánytál ide valami teljesen feleslegeset, hogy elsüthesd a béna sértésedet. Legalább sokat agyaltál rajta? -.-
# 7
Sérült a figura, ezt szokta csinálni. Szerintem ugyanaz, aki egyik vitában be is vallotta, hogy direkt "mókázni" jár ide. Meg oktalanul kötekedni.
Természetesen megoldhatób habár automatikusan nem biztos, hogy működik.
A megfelelő állományokat titkosítod -célszerűen egy olyan algoritmussalb amely mindkét platformra implementálva lett.
Ajánlom az elterjedt PGP-t...
Találj ki valami mást.
Telefonon ott a PrivateSpace funkció, van pin kód, ujjlenyomat, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!