868 MHz-es LoRa modul szabályos használata?
megoldható, de oltári nagy szemétség.
Az egész egy community elven működik ahol mindenki betartja a szabályokat.
Én például fenntartok egy gatewayt. Ez nekem a korrektség, mert én is használok lora-t, és használom más gateway-ét is, más meg az enyémet..
Persze nincs rajta nagy forgalom de korrekt gyerek vagyok.
Te megjelensz a frekvecián, és elkezded a táviránmyítós autóddal terhelni a rendszert, akinek gatewaye van annak teker a gateway, aki fontos adatot akar átvinni néha collisionnal találkozik és ujra kell küldenie, mert te távirányítós autót használsz.. Természetesen nem fog leállni a rendszer, de nem véletlen hogy limitálják a használatot, amit megszeghetsz csak bunkóság.
Szóval igen, megoldható, fogsz más embert zavarni, de ha ezt szeretnéd.. Eleve marhaságnak érzem hogy így oldották meg, mint a torrent ami attól működik hogy van aki feltölt, van aki letölt, de aki letölt fel is tölt, és próbálják kizárni azokat akik csak leecherek vagy egyszerűen csalók..
Itt nem tudnak kizárni, csak tűrni kell majd téged másoknak.
ja még ami eszembe jutott.
Ha például zala megyében élsz, ott kb a kutya se használja, ott bevállalhatod, mert ott akartam telekre csinálni fűtést (keszthely körül) és semmi forgalom nem volt. Persze inkább néznék alternatívát.
legegyszerűbb legolcsóbb és legjobb megoldás PMR rádió és DTMF kóddal. adóoldal kész is van eleve, vevőoldalon meg egyetlen DTMF decoder IC kell és kész. hatótáv kb 1km stabilan városban.
szerintem a LoRa nagy távolságra csak nagy magasságban lehet képes, városban 100m is sok neki hiába a Chirp moduláció, legalábbis én így képzelem, de ki tudja????
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!