Elektromos mécses miért nem világít?
Figyelt kérdés
Vettem két darab elektromos mécsest nem régiben. Most jött el az ideje, hogy elemet cseréljek bennük. Két ceruza elemmel működnek. Már a sokadik fajtát veszem, és egyikkel sem működnek, nem világítanak, csak az eredetileg benne lévőkkel. Megnéztem alaposabban az elemeket, R6 jelzés van rajtuk, amivel vásároltam őket. Az új elemek LR6 jelzésűek. Keressek R6 elemeket, azokkal próbáljam?2022. ápr. 11. 18:05
1/13 anonim 

válasza:

Hát ennek nem kéne, hogy számítson szerintem.
Mindkettö 'AA' formátumú, ugyanúgy 1.5 voltot adnak, csak a technológia más(az elöbbi alkalikus az utóbbi pedig cink-karbon).
Én letesztelném az új elemeket, hogy tényleg müködnek-e.
2/13 anonim 

válasza:

le tudnád fényképezi az eredeti elemeket - olvashatóan!
3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Én már egy idősebb nő vagyok, le tudom fényképezni, csak nem tudom ide a képet feltenni sajnos.
2022. ápr. 11. 19:05
4/13 A kérdező kommentje:
Biztos hogy jók az elemek, kipróbáltam őket, egyedül ebben a Subito márkájú elektromos mécsesbe nem jók. Biztos hogy jól teszem bele őket, mert egyértelmű hogyan kell belehelyezni a ceruza elemeket, és nem világít, csak az eredetileg benne lévő R6 jelzésű elemekkel. Csak már nagyon halvány, ezért szeretném kicserélni.
2022. ápr. 11. 19:09
5/13 anonim 

válasza:

Esetleg elképzelhető, hogy nem érintkeznek az elemek. Jártam én is így, egy zsebrádióban nem mindegyik fajta ceruza akkumulátor érintkezett rendesen. Ezek akkumulátorok voltak, de ugyanez előfordulhat elemekkel is.
6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ. Próbálgatom majd.
2022. ápr. 11. 19:44
7/13 anonim 

válasza:

Mint előző gondolta:
Előfordul, hogy az elemek helyén a + érintkező pólus mélyebben van, és az új elem kisebb méretű pozitív pólusa "nem lóg" ki annyira, hogy behelyezve hozzá érjen az érintkezőhöz.
Azért csinálják így, hogy ne lehessen fordított polaritást "adni" a készüléknek mert tönkremehet.
9/13 A kérdező kommentje:
Igazad lehet, mert most nézem, hogy a plusz pólus az R6 elemnél keskenyebb, az LR6 elemeknél pedig szélesebb és laposabb kialakítású. Nem tudom máshogyan megfogalmazni, elnézést.
2022. ápr. 11. 20:21
10/13 A kérdező kommentje:
Veszek holnap R6-ost, már nem vesztek vele semmit, annyi elem van itthon, kettővel több nem számít már.:) Köszönöm szépen a segítő válaszokat!
2022. ápr. 11. 20:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!