Cicamester2 kérdése:

Transzformátor 24V?

Figyelt kérdés

Ha van egy transzformátorom, ami szekunder oldalon 24V ac-t ad le.

Akkor hogyan értelmezzem a festültség váltakozást?

Tehát a 24V az effektív érték.

A csúcs tehát +-34V.

Ha a szekunder oldal gyik kivezetése lesz a fix pont, amihez képest a másik váltakozik +-34 V közt.

Ha pedig a másik fele lesz a fix pont, akkor az első fog váltakozni +-34V közt?

Linkektem egy képet, hogy mire gondolok.

[link]

Vagy még az a tippem, hogy az egyik mindég állandó ponton marad és a vonatkoztatási pontom vagy a váltakozó felén lesz, vagy az állandó oldalán.

2022. ápr. 7. 16:22
1 2 3 4 5
 21/48 Szirty ***** válasza:

"A tekercs közepe az a két széle közti potenciálon van."

Ez nyilvánvaló. De nem kapcsolódik a kérdéshez.

"Ennek mi köze van bármikor."

Bármikor? :)

Persze nyilván bármit beírhatsz nick névnek és percenként változtathatod.

De amikor írásban kialakul egy párbeszéd és nem a falra szeretnél borsót hányni az éterbe akkor nem árt tudni mikor kinek válaszolsz.

A "kinek" alatt természetesen nem a párbeszéd résztvevőjének pontos szemmélyét értem hanem csak annyit hogy legalább ugyanaz legyen... :)

Én befejezném ezt a "párbeszédet"...

Remélem mindannyian jól szórakoztunk. :)

2022. ápr. 9. 17:00
 22/48 anonim ***** válasza:
48%

"Ez nyilvánvaló. De nem kapcsolódik a kérdéshez."

De pontosan, hogy ahhoz kapcsolódik, mert belekötöttél abba, hogy én középleágazás nélküliről beszélek, mert te a tekercs közepén egy potenciált csak leágazással tudsz elképzelni. Most meg hirtelen ez nem is kapcsolódik a kérdéshez?

"Bármikor? :)"

Elírtam egy szót, örülj neki, ez a mai győzelmed...

"De amikor írásban kialakul egy párbeszéd és nem a falra szeretnél borsót hányni az éterbe akkor nem árt tudni mikor kinek válaszolsz."

Voltak hónapok (vagy több), mikor te is névtelen voltál, hát mit ugatozol itt? Nekem amúgy nem kell a neved, itt a lényeg az, hogy mi hangzik el. Helyre igazítom a sületlenségeket, ami valóban falra hányt borsó, mert nem tanulsz belőle, hogy ahhoz kéne szólnod, amiről tudsz valamit. De amikor írásban kialakul egy párbeszéd és nem a falra szeretnél borsót hányni az éterbe akkor nem árt tudni mikor kinek válaszolsz. Végezz el egy elektromosságos sulit (A Kandó alapfok a másik hozzászóló szerint pont ehhez a kérdéshez éppen nem elég, de hát lehet máshová járni, vagy az MSC-t is elvégezni, és akkor érteni fogsz majd a potenciálokhoz, a nullázáshoz, és még ezer más dologhoz.

"Én befejezném ezt a "párbeszédet"..."

Én még nem, az első tisztázandó pontra ugye berakom nagyjaink eszmefuttatását, a másodikra sajnos írnom kell egy fél oldalt, meg rajzolni két voltmérőt, de hát ezt nagyon rühellem ,hogy tényleg ilyen alapvető áramkörös dolgokat kell magyarázni, azt lehet, hogy csak hétfőn teszem meg. Akkor lesz befejezve.

Vadássz még gépelési hibámat, ha attól úgy érzed, jó vagy elektróból. :D

2022. ápr. 9. 17:18
 23/48 Szirty ***** válasza:

"...mert belekötöttél abba, hogy én középleágazás nélküliről beszélek"

Nem kötöttem bele. Egyszerűen csak megjegyeztem hogy nem volt szó középleágazásos szekunder tekercsről. ...és ez így is van. :)

"Elírtam egy szót, örülj neki"

Nem örülök neki. Csak abban a stílusban állok hozzád ahogy te hozzám.

"Voltak hónapok (vagy több), mikor te is névtelen voltál, hát mit ugatozol itt?"

Ó értem. Tehát ez a fröcsögés amit itt művelsz nem is a fejlécben szereplő kérdésről szól, hanem hadjárat ellenem...

Valóban volt ilyen. Az oka pedig az hogy most meg nem említett "jóakaróm" lepontozásos hadjáratot hajtott végre. A Nick tiltása 0nehezíti a dolgát. Ennyi a magyarázat :)

"Helyre igazítom a sületlenségeket"

Tedd azt. De eddig egy ilyet nem láttam tőled.

Láttam viszont oktalan támadást.

"Végezz el egy elektromosságos sulit"

Miért? :)

"Én még nem"

Oké. Engem végül is szórakoztat.

"...ezt nagyon rühellem ,hogy tényleg ilyen alapvető áramkörös dolgokat kell magyarázni"

Ne feszítsd szét magad. Nem kell magyaráznod!

2022. ápr. 9. 17:30
 24/48 Szirty ***** válasza:

"... mikor te is névtelen voltál, hát mit ugatozol itt?"

Az egyébként tényleg nem ment át, hogy amit írtam az arra vonatkozott hogy egy "párbeszéd" során elég alapvető dolog lenne hogy az egymásnak irkálók legalább azzal tisztában legyenek hogy akinek írnak az ugyanaz a személy?

2022. ápr. 9. 17:39
 25/48 anonim ***** válasza:
48%

"A Nick tiltása nehezíti a dolgát. Ennyi a magyarázat :)"

De nem érdekes a magyarázat, nálam is lehetne, de minek, te sem a magyarázatot hiányoltad, hanem a nevet. De az meg engem nem érdekel.

"Egyszerűen csak megjegyeztem hogy nem volt szó középleágazásos szekunder tekercsről. ...és ez így is van. :)"

De ezt én mondom, nem te. Te hiányolod a középleágazást, ami röhej.

"De eddig egy ilyet nem láttam tőled."

No. Akkor itt van egy pár:

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-..

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-..

"Az egyébként tényleg nem ment át, hogy amit írtam az arra vonatkozott hogy egy "párbeszéd" során elég alapvető dolog lenne hogy az egymásnak irkálók legalább azzal tisztában legyenek hogy akinek írnak az ugyanaz a személy?"

Nem, bocs, nem jött le, de ez sem érdekes, az villamosság a lényeg, abban meg nem felelsz meg. Ugyan nem ellenőriztem, a pontszám-sáv alapján össze vagyok-e keverhető itt másokkal (sajátomat nem látom), de szerintem csak meg lehet különböztetni. De ha neked ez nehézséget okoz, én voltam a 8, 10, 17, 20, 22. De nem is értem, ez is miért fontos, ha lenne valaki, aki tudná az elektrotechnikát, és beleszólna mellettem, problémád volna azzal, hogy ketten érvelnek?

2022. ápr. 9. 20:08
 26/48 Szirty ***** válasza:

"a magyarázatot hiányoltad, hanem a nevet"

Nem! Annak megállapíthatóságát hiányoltam hogy ugyanaz a névtelen írja-e a külön hozzászólást.

"Te hiányolod a középleágazást, ami röhej."

Nagyon benézted ezt. Sajnos nem sikerült értelmezned amit írtam és a saját hülyeséged miatt engem támadsz.

"...össze vagyok-e keverhető itt másokkal"

Amikor átváltasz ilyen ultrabarom üzemmódba akkor már nem.

Szerinted mit igazítottál ki az idézett kérdésekben? Engem? :))

2022. ápr. 10. 08:22
 27/48 anonim ***** válasza:
48%

"Nagyon benézted ezt. Sajnos nem sikerült értelmezned amit írtam "

Ugyan már, hát ezt írtad:

"Azt írta hogy 24V-os a szekunder és nem 2x12V-os."

Ezt már hiába akarod szépíteni.

Szerinted mit igazítottál ki az idézett kérdésekben? Engem? :))

Pontosan, a te, adott témában rendkívül tudatlan hozzászólásaidat. Ezt fel nem ismerni, hát, ez is jellemző rád.

2022. ápr. 10. 09:05
 28/48 Szirty ***** válasza:

"Ugyan már, hát ezt írtad:"

Igen. Ezzel hívtam fel a figyelmed hogy NEM középleágazásos trafóról szólt a kérdés. Vagy legalábbis ilyen nem merült fel a kérdésben.

Jellemző a válaszaidra hogy amikor mást ekézel akkor a saját hülyeséged nem idézed be:

"Hát, ezt úgy kell elképzelni, hogy a szekunder tekercs közepe van földpotenciálon."

"Pontosan, a te, adott témában rendkívül tudatlan hozzászólásaidat"

Az a helyzet hogy a közelében sem jársz annak hogy megértsd miért írtam a válaszolónak azt amit írtam.

Ami mellesleg teljesen helytálló.

Az hogy utána tele ömlengted idézett szakmai szöveggel nincsen semmi baj. Csak nem nekem szól hanem a kérdezőnek.

2022. ápr. 10. 09:16
 29/48 anonim ***** válasza:
48%

"Ezzel hívtam fel a figyelmed hogy NEM középleágazásos trafóról szólt a kérdés."

Én tudom, hogy ezzel, stb.

Itt csak egy a baj. Az, hogy én NEM középleágazásosról írtam. És ezt nem érted azóta sem, Hogy egy tekercsnek bármelyik pontja lehet valamilyen potenciálon, attól függetlenül, hogy kihoztuk-e az előlapra.

2022. ápr. 10. 09:34
 30/48 Szirty ***** válasza:

"Itt csak egy a baj. Az, hogy én NEM középleágazásosról írtam."

Én meg megjegyeztem hogy nem középleágazásos.

Ez a kettő ugyanaz.

Ezért estél nekem. Érted már mit csinálsz? :)

Nem a trafóról van itt szó hanem arról hogy alázni akarsz amire minden vélt vagy mondva csinált alkalmat megragadsz.

Emiatt mondjuk érthető az anonimitásod.

Most keress egy másik témát mert ez a trafós már kezd kifulladni szerintem.

2022. ápr. 10. 09:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!