Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Szeretnék kismegszakitót...

Szeretnék kismegszakitót kötni konnektor után, hogy ne a villanyórát csapja le állandóan. Kis segítség?

Figyelt kérdés
Ha konnektor után kismegszakítót kötök, akkor túlterhelés és rövidzárlat esetén is a kismegszakítót csapja le nem a villanyórát?

2022. márc. 20. 12:07
1 2 3
 21/30 Szirty ***** válasza:
86%

Igen ezt leírtad néhányszor...

A kérdésemre nem akarsz válaszolni?

2022. márc. 20. 16:41
 22/30 A kérdező kommentje:

Ennyit

Nem most konkrétan csapom le sokszor, hanem a későbbiekre gondolok

Szeretném ha lenne valami zárlat elleni védelem itt kint

2022. márc. 20. 17:09
 23/30 anonim ***** válasza:
53%
Nincs ilyen amiről a kérdező ír. Az áramban az a szép, hogy a sorban mindenhol ugyanakkora. A konnektorban, és a szomszéd portáján egyaránt. És az elektromágneses kiodás továbbra is fog működni zárlatkor bármilyen kismegszakítót kötsz még vele sorba.
2022. márc. 20. 19:26
 24/30 puritan ***** válasza:
86%

Lefordítva a kérdező nyelvére az eddig megjelent információkat:

A kismegszakítót a dugalj ELÉ kell tenni nem utánna.

A B karakterisztikájú kismegszakító gyorsabban old le mint a C karakterisztikájú.

Tegyük fel, hogy az óránál C 20A-es kismegszakító van. Te felteszel a faházban egy C 16A-eset. Ha "kis" zárlatot csinálsz, vagy bekapcsolsz egyszerre egy csomó nagyteljesítményű eszközt, akkor a te 16-osod fog leoldani.

Ha "nagy" zárlatot csinálsz akkor leold mind a kettő.

Tanács, azon túl, hogy hívj villanyszerelőt:

Meg kell nézned, hogy az óránál milyen kismegszakító van, ami le szokott kapcsolódni. Ettől legalább egy lépcsővel kisebb áramértékűt tegyél fel magadnak, és gyorsabbat, vagy ugyanolyan gyorsaságút. Lassabbat semmiképpen.

2022. márc. 20. 20:25
 25/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó.

Megnyugtatok mindenkit, nem csináltam még semmit, csak elméleti kérdés:

Ha az óránál C20-as vagy nagyobb C karakterisztikájú kismegszakító van, én a faház elé egy B10-es teszek, akkor zárlat esetén mindenképp az én B jelű fog leoldani először, nem? A C-s ha jól tudom időzített, "vár" még egy kicsit hátha valami előbb reagál.

Egyébként nem biztos, hogy magam csinálom meg, csak szeretném megérteni

2022. márc. 20. 22:26
 26/30 anonim ***** válasza:
86%

"Ha az óránál C20-as vagy nagyobb C karakterisztikájú kismegszakító van, én a faház elé egy B10-es teszek, akkor zárlat esetén mindenképp az én B jelű fog leoldani először, nem? A C-s ha jól tudom időzített, "vár" még egy kicsit hátha valami előbb reagál."

Ha jól tudod. De nem. Le lett írva hogy az a túlűramvédelem amiről te beszélsz. A zárlat az más.

Rugózunk még ezen vagy 2-3 napot, vagy elfogadod, hogy hiába van szelektivitás, nem véd garantáltan a rövidzártól?

Ha a mérőnél 20-as van, és a dugaljadnál 1-A-os, rövidzárnál ugyanúgy megvan az esélye hogy lemegy a 20-as, hiszen mindkettőn ugyanaz a zárlati áram halad át.

2022. márc. 20. 23:10
 27/30 Szirty ***** válasza:
100%

"...én a faház elé egy B10-es teszek, akkor zárlat esetén mindenképp az én B jelű fog leoldani először, nem?"

NEM mindenképp!

Ha netán érdekelne hogy miért, akkor olvasd el amit írtam!

2022. márc. 21. 12:24
 28/30 anonim ***** válasza:
83%
Te Kérdező, hát itt a #17-nél egyszerűen nem érted, mit írtak előtt. Elmagyarázták, hogy zárlatnál mi lesz, erre te megkérded, hogy ugye az lesz, amit te képzeltél. Hát hogy van ez? Nem érted, mit írnak? Akkor valóban ne foglalkozz ilyesmivel.
2022. márc. 21. 20:31
 29/30 anonim válasza:
47%
Elovasva a hozzászólásban van mely érthető (nekem is ilyen gondom van ) A mérőnél 16A autómata van de a lakásba több kismegszakítóval szétosztva a helyiségek 6A és 10 A es kismegszakítóval . Ha egy izzó péld 75W os kiég nem csak a 6A-est veri le hanem a mérőnél is !! Csak a gond, hogy a ház el van felezve és a mérő a szomszédnál van !Azért nem értem, hogy a 21. században ne lenne valami szerkezet mely a zárlatra reagálna és az lekapcsolódna nem a mérőnél .
2022. máj. 21. 17:38
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Hát látod, hogy nincs, szerkeszd meg, gyártsad és forgalmazzad, milliárdos leszel. A kismegszakító az egy érintéses halál ellen biztosított, mari néni által kezelhető szerkezet, ezért rakják mindenhová. A mérő alatti meg más célokat szolgál, mint a benti.

"Csak a gond, hogy a ház el van felezve és a mérő a szomszédnál van !Azért nem értem" Történelmi okokból vagy hülyeségből lett rosszul elhelyezve a villamos berendezés, és persze akkor a Világnak kéne alkalmazkodni ehhez az egyéni anomáliához. :D

2022. máj. 21. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!