Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Működik a földelés ilyen esetben?

Működik a földelés ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Szóval lenne egy egyszerű kérdésem!

Van egy 12V-os akkumulátorom és ezzel szeretnék egy kísérletet elvégezni. Az aksi negatív kivezetését leföldelem és öt méterrel messzebb egy 12V-os LED reflektor negatívját is leföldelem, és a lámpa pozitívját és az aksi pozitívját összekötöm. Működne az áramkör, tehát vílágítana a lámpa? És hogy hogyan lehetne jól megcsinálni ehhez földelést?

Segítségeteket megköszönném! :)

2022. márc. 19. 21:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem fog működni, 12V és 5m esetén a föld nem vezető.
2022. márc. 19. 21:46
 2/12 A kérdező kommentje:
És egyébként mi lenne az oka annak hogy nem működne?
2022. márc. 19. 21:57
 3/12 anonim ***** válasza:

??!

Miértműködne?

2022. márc. 19. 22:00
 4/12 A kérdező kommentje:
És akkor akár a magasfeszültségnél vagy a 400V-nál miért működik? Ha bedugom a fázisceruzát a konnektorba és világít, akkor is a talajon keresztól záródik az áramkör! Tehát ezt nem értem...lehet hogy egyszerű a magyarázata, csak én még ezt egyszerűen nem értem
2022. márc. 19. 22:04
 5/12 anonim ***** válasza:
Azt tudtad, hogy vasúton a vontatási áram a síneken és a földön keresztül záródik?
2022. márc. 19. 22:08
 6/12 A kérdező kommentje:
Igen, azt értem meg tudom is.
2022. márc. 19. 22:10
 7/12 anonim ***** válasza:

DE mi a kérdés lényege?

Miért működne egy 12 voltos aksiról egy Led Reflektor úgy, hogy a földbe van vezetve? Miért nem kötöd őket normálisan össze?

2022. márc. 19. 22:31
 8/12 anonim ***** válasza:
Ember, 12V ilyen tavolsagon rezvezeteken is komolyat csokken, nemhogy az osszehasonlithatatlanul nagyobb ellenallasu foldon keresztul. Nanoamperes aramokat merhetnel maximum...
2022. márc. 19. 22:36
 9/12 anonim ***** válasza:

A talajnak nagy az ellenállása, nem alkalmas üzemszerú áramvezetésre.

Ha otthon próbálnál a talajba és 230-ra dugva fogyasztókat használni, a talajszerkezettől függően már a villanykörte is csak sárgán világítana.

A fázisceruzán érdemi áram nem folyik.

2022. márc. 19. 22:45
 10/12 A kérdező kommentje:
Csak kísérlet lett volna! :) csak akkor a 230V-nál a fázisceruzánál miért működik? Hiszen ott is tulajdonképpen a földön és az emberen zárul az áramkör. A 230 sem nagyfeszültség...tehát, én ezt nem értem, hogy akkor hogy a francba világít a fázisceruzában lévő kicsi lámpa?...
2022. márc. 19. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!