Hogy lehet benne mindig áram?
Nem vagyok villanyszerelő ezért a magam módján megrajzoltam paint-ben ezt a bonyolult kapcsolást.
3 eres vezetékben a fázis megvan szakítva kulcsos kapcsolóval
A kapcsolóig 2 eres kábel megy.
rózsaszín négyzet = sorkapocs
kábel végén elosztó.
Probléma: lekapcsolt állapotban is jelez a fázisceruza az elosztóban (természetesen csak az egyik lyukban).
Ha kötök rá fogyasztót akkor működik a kapcsoló fel/le tudom kapcsolni de a fázis ceruza szerint mindig áram alatt van.
Ha beledugok egy 0,4 wattos kis led lámpát az halványan pislákol.
Mi lehet a probléma?
A kapcsoló jól működik, kimértem multiméterrel!
Illetve nincs zárlat sem.
Én arra gondoltam hogy a kapcsolóig külön kellet volna elhúzni a kábelt nem 1db 2 eres kábelben. Lehet az elektromágneses indukció miatt? jobb ötletem nincs.
#21-nek:
Te most trollkodsz, vagy csak gondod van a szövegértéssel?
Nem foglaltam állást, hanem felsoroltam a SZERINTEM számításba jöhető lehetőségeket. Majd a válaszokat megvizsgálva felülvizsgáltam az álláspontom, és beismertem hogy én tévedtem, nem?
A korom felhozása pedig magyarázkodás volt a részemről arra, hogy miért nem jöttem rá hamarabb! Mert már régen tanultam, Glimm lámpával pedig kb 25 éve volt dolgom.
Már megint kezded, most meg hogy én trollkodok. Nyilván szükséged van rögtön hibáztatni másokat az élet bármely fordulója esetén.
Megy a szövegértés, az nem megy, hogy még higgadtan el is viseljem, hogy előbb lek*sz valakit, utána kezdesz el civilizált lenni. De ez már ismétlés tőlem, talán mégsem megy az az értés.
#23-nak:
Nem "mégsem", hanem "eleve".
Ha olyan lennék aki mindig másokat hibáztat, akkor nem ismertem volna be hogy én hibáztam. Legközelebb rakd sebességbe az agyad, mielőtt kinyitod a szád.
És hogy te mit hogyan viselsz, az egyéni szociális probléma. Az empátia nem erősségem. És hogy mikor-hogyan viselkedek, azt majd én eldöntöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!