Hogy lehet benne mindig áram?
Nem vagyok villanyszerelő ezért a magam módján megrajzoltam paint-ben ezt a bonyolult kapcsolást.
3 eres vezetékben a fázis megvan szakítva kulcsos kapcsolóval
A kapcsolóig 2 eres kábel megy.
rózsaszín négyzet = sorkapocs
kábel végén elosztó.
Probléma: lekapcsolt állapotban is jelez a fázisceruza az elosztóban (természetesen csak az egyik lyukban).
Ha kötök rá fogyasztót akkor működik a kapcsoló fel/le tudom kapcsolni de a fázis ceruza szerint mindig áram alatt van.
Ha beledugok egy 0,4 wattos kis led lámpát az halványan pislákol.
Mi lehet a probléma?
A kapcsoló jól működik, kimértem multiméterrel!
Illetve nincs zárlat sem.
Én arra gondoltam hogy a kapcsolóig külön kellet volna elhúzni a kábelt nem 1db 2 eres kábelben. Lehet az elektromágneses indukció miatt? jobb ötletem nincs.
Indukció, rosseb. Az indukció áramváltozástól van. Az együtthaladó vezetékek közti kapacitás váltakozóáramon nem jelent szakadást.
"De akkor az elvileg nem tud megrázni, mert nincs közvetlen kapcsolat. Ügye?" Hosszú együtthaladásnál, vizes cipőben, satöbbi kedvezőtlen körülmnyek között észre lehetne venni.
A zöldsárgánál "vigyorog" a fáziscerka, igaz?
Földhurok, vagy zárlatos cucc van a lakásban.
Ha a földelésed tökéletes, akkor a nullavezetőre jelez, igaz? XD
Érdekes lenne.
Nézd át azt a kibaxott földelést, mert ott lesz a gond. És nem válaszoltad meg, hogy melyik szálra jelez!
Az is számításba jöhet még, hogy "álföldelés" van. Vagyis mindenhol be van szépen kötve, csak épp sehol nincs ténylegesen leföldelve.
Ez a legveszélyesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!