Olvastam hogy a magyar villanyfogyasztás 26%-a lakossági felhasználású, 15%-a veszteség és a maradék 59% ipari felhasználás. Szerintetek a vonatok, metró, közvelágítás, iskolák, plázák, irodák minek számítanak? Alább még írtam pár kérdést.
Kiszámoltam hogy az egy főre eső lakossági napi villany fogyasztás 3 kw körül van. Az nem kevés? Mármint nálam kb. annyi, de én panelben élek és nem klímázom. Sokan villannyal fűtenek és vannak akik elektromos autót használnak. Van aki kertészkedik, klímázik, elektromos autót használ, bitcoint bányászik, kendert termeszt, műhelye van, nagy gamer, stb...
A teljes villanyfogyasztás 1 főre 1 nap 12kw. Ez nem nagyon kevés? A vonatok, az irodák, a közvilágítás csak úgy zabálják a willanyt. Én pl. CNC programozó vagyok. A gépek átlag fogyasztása amikkel napi 10 órában dolgozom 20kw/óránál kezdődik. Többnyire egyszerre 2-3 gépen is dolgozom, hosszan dolgozik egy adott gép. A melóban még plusz fogyasztás az elektromos fűtés, a klíma, a kompresszorok, a hatalmas csarnok bevilágítása.
Esténként meg képzésre járok, ott is fogyasztanak rendesen a gépek.
Mi 3-an elunk videken kertes hazban. Minden vilannyal megy. Furott kut van ergo hazi vizmu megy. Villanybojler van. 2 fagyaszto, huto, elektromos fozolap es elektromos tuzhely.
Vannak haszonallatok, nekik megy vilagitas, termenydaralo, most telen itato fagytalanito. Plusz barkacsolasok es javitasok amik elektromos szerszamigenyesek. Es az egyeb haztartasi elektromos eszkozokrol nem is beszelve.
Fogyasztas szempontjabol 700-800-900 kwh havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!