Tanácsot kérnék 130cm ellenállás huzalhoz milyen trafó kell?
Keresd meg az adott típusú huzal áram/hőmérséklet gafikonját. Nézd meg, hogy a működtetni hívánt hőmérséklethez milyen áramérték tartozik.
Innentől Ohm törvény, és megvan a szükséges fesz.
Blöffre én egy minimum 150VA-es trafóval próbálkoznék aminek a szekundere 9-24V-os több leágazással.
Ilyet biztos hogy nem találsz :).
Egy 24V-os trafó is megtenné a primerre kötött triakos teljesítmény szabályzóval. Akkor még szabályozni is tudod a huzal hőmérsékletét.
*ellenálláshuzal
*dűlőre
*költséghatékony
Én úgy oldottam meg, hogy egy 300VA-es trafóról leszedtem a szekunder tekercset és 35-ös rézből tekertem rá 5 menetet.
A vágódrót pedig CO hegesztő huzal volt (kb 1.2mm-es). Jó erős, nehezen szakad, nagyon meg lehet feszíteni (az egyenes vágás érdekében nem árt).
A trafó primert triakkal szabályoztam.
A kézmelegtől olvadásig lehet így szabályozni. Nem kell hozzá spec. ellenállás huzal. Kerítésdróttal is működik.
Igen. De azzal az a probléma hogy durván túl van gerjesztve ami miatt nagyon melegszik még üresjáratban is.
Hűtés nélkül nem használható sokáig. De ponthegesztőnek pl. jó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!