Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tanácsot kérnék 130cm ellenáll...

Tanácsot kérnék 130cm ellenállás huzalhoz milyen trafó kell?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy 130-135cm ellenállás huzalt felmelegiteni aminek 1.8ohm/30cm az ellenálása milyen trafóval tudnám üzemeltetni teljes hoszban 250-300fokon? Igen egy nikecel vágó készülne belőle de ahogy olvasgatom nem nagyon jutok düllőre. Viszonylag kötség hatékony megoldás érdekelne ha valaki tudna. Köszi a segitséget.

2022. febr. 7. 04:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Keresd meg az adott típusú huzal áram/hőmérséklet gafikonját. Nézd meg, hogy a működtetni hívánt hőmérséklethez milyen áramérték tartozik.

Innentől Ohm törvény, és megvan a szükséges fesz.

2022. febr. 7. 06:40
 2/8 Szirty ***** válasza:

Blöffre én egy minimum 150VA-es trafóval próbálkoznék aminek a szekundere 9-24V-os több leágazással.

Ilyet biztos hogy nem találsz :).

Egy 24V-os trafó is megtenné a primerre kötött triakos teljesítmény szabályzóval. Akkor még szabályozni is tudod a huzal hőmérsékletét.

2022. febr. 7. 06:51
 3/8 anonim ***** válasza:
Én akkutöltővel hajtottam meg az enyémet. Az ellenállashuzal pedig egy gitárhúr volt.
2022. febr. 7. 08:08
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

*ellenálláshuzal

*dűlőre

*költséghatékony

2022. febr. 7. 08:35
 5/8 Szirty ***** válasza:

Én úgy oldottam meg, hogy egy 300VA-es trafóról leszedtem a szekunder tekercset és 35-ös rézből tekertem rá 5 menetet.

A vágódrót pedig CO hegesztő huzal volt (kb 1.2mm-es). Jó erős, nehezen szakad, nagyon meg lehet feszíteni (az egyenes vágás érdekében nem árt).

A trafó primert triakkal szabályoztam.

A kézmelegtől olvadásig lehet így szabályozni. Nem kell hozzá spec. ellenállás huzal. Kerítésdróttal is működik.

2022. febr. 7. 09:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Mikrónak a trafójából szokták csinálni.
2022. febr. 7. 11:32
 7/8 Szirty ***** válasza:

Igen. De azzal az a probléma hogy durván túl van gerjesztve ami miatt nagyon melegszik még üresjáratban is.

Hűtés nélkül nem használható sokáig. De ponthegesztőnek pl. jó :)

2022. febr. 7. 17:30
 8/8 anonim ***** válasza:
A legjobb, ha a trafó a drótot is feszíti.
2022. febr. 9. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!