Mit gondoltok erről a hangfal meg erősítő párosról?
Figyelt kérdés
Szeretnék venni magamnak otthoni használatra egy pár Soundking J215-öt de nem tudom milyen erősítő lenne hozzá a legmegfelelőbb.
A használata leginkább egy 22nm-s szobába vagy max 40nm termekig meg kültéren néha kisebb sütögetésekhez, haverokkal bulizásra kellene.
Sokan ajánlották a t.amp E800-at mivel egy H osztályú végfok, tehát a hatásfoka eléggé jó, viszont erősebb mint a hangfal (nem is lenne probléma mivel be lehet állítani, hogy ne hajtsam túl a hangfalat) valamint beszéltem egy villanyszerelővel ki hangfalakkal foglalkozik, ő viszont azt ajánlotta, hogy egy hangfal teljesítménye legyen legalább 1,5-2x-ese az erősítő teljesítményének és erre pont megfelelne az E400, viszont egy gyengébb erősítővel max terhelésnél egyenárammal hazavághatom a hangfal tekercsét. Így teljesen teljesen elbizonytalanodtam melyik lenne a helyes döntés az én felhasználásomra. Lenne még egy utolsó kérédsem, akik hallottatok eddig a J215-ról, vagy magatoknak is ilyen hangfal van, mit gondoltok mennyire állja meg a helyét mélyláda nélkül? Tudja e valamennyire azt a bizonyos legalsó 40Hz-t ammit ráír a gyártó? Az a helyzet nem tervezek mélyládát venni a közlejövőben. Köszönöm előre is a válaszokat! Ne szóljatok meg azért légyszives, de én is azon elveteműltek közé tartozok akik PA-t vásárolnak egy lakásba :))
[link] Átviteli diagramnak...:) nyilván a bejáratódás után lejebb fog csúszni valamelyest. Viszont azt is tudni kell, hogy egy érzékeny ( akár túlérzékeny 100dB+ ) PA mélyközép nem fog könnyen mélyre is menni. Ehhez elég nagy láda kéne egyrészt, vagy legalább egy hajtogatott tölcséres megoldás. Mint a Martin Audio THV
2022. febr. 4. 22:52
22/27 A kérdező kommentje:
Háát nem tudom mit tegyek :)) Te most őszintén mit javasolnál 200000ft-ból, aminek még van jó basszusa is? Az előbb említett Yamaha vajon tudja az 55Hz-t?
2022. febr. 4. 22:56
23/27 A kérdező kommentje:
Vagy esetleg még lenne az Omnitronix TMX1530-as 3utas hangfal ami elvileg papíron tud 30Hz-t viszont nem sok jót hallottam az omnitronikról, viszont hallottam már egy pár omnitronicot szólni nagyon szépen valami 200w-osak lehettek.
2022. febr. 4. 23:17
24/27 anonim válasza:
LD Systems Dave 10 G3 vagy T Box CL106/112 MKII ezek mélyládát tartalmaznak igaz T-box áron felül van, amolyan érdekességképpen. Megszokott dB Technologies B-Hype 15 páros. Passzívból RH Sound HD-15 , hozzá DA2450. Másik lehetőség RCF ART 312A MK4 most akciós zajéknál. ~240e a pár. Többnyire kategória kiemelkedő darabja, ha hangerő kell akkor ez a nyerő. Kb olyan mint a dB Opera széria egy szinttel feljebb. Persze a mélyládát nem fogod megúszni a szettből, talán majd egyszer később. Viszont ha hangosítással lesznek elvárások... RCF-et jobban (100%) fogják preferálni mint a Soundkinget már csak minőség szempontjából is.
2022. febr. 5. 00:03
25/27 A kérdező kommentje:
Már én is gondolkoztam az LD systems dave 10-ben de mivel semmit nem tudok a márkáról nem nagyon mertem azt vásárolni. De az adatok alapján a mélynyomóval tudhassa a 45Hz-t. Ami a dB Technologiest illeti, ami beleférne még a pénztárcámba az a B-Hype 12 lenne egy keverővel viszont láttam, hogy csak -10dB nél tudja az 55Hz-t, igy nem tudom elég lenne e ez otthoni használatra :)) de ha ezek sem jönnek össze akkor marad az Adam T8V pár s aztán valami mélyláda majd a jövőbe ha nem lenne elég, de azért a 33Hz csak elég kéne legyen.
2022. febr. 5. 11:21
26/27 A kérdező kommentje:
Na végül meg lett a döntés, és egy the Box CL108/115 MKII-re esett a választás megnövelve egy kicsit a büdzsémet :)) Köszönök minden segítséget, most már csak használni kell ezeket :D
2022. febr. 25. 22:11
27/27 anonim válasza:
Előzőekben beszéltük a témát, szerintem jó választás, azért mégis PA oldal érzékeny - nyilván nyersebb viszont határozott lesz a megszólalása, tartalék oldalról nem is beszélve. Bejáratási idő itt is lesz, főleg a mélynél pár hónap után lesz érezhető változás ahogy bejáratódik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!