Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a hangfal...

Mit gondoltok erről a hangfal meg erősítő párosról?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni magamnak otthoni használatra egy pár Soundking J215-öt de nem tudom milyen erősítő lenne hozzá a legmegfelelőbb.

A használata leginkább egy 22nm-s szobába vagy max 40nm termekig meg kültéren néha kisebb sütögetésekhez, haverokkal bulizásra kellene.

Sokan ajánlották a t.amp E800-at mivel egy H osztályú végfok, tehát a hatásfoka eléggé jó, viszont erősebb mint a hangfal (nem is lenne probléma mivel be lehet állítani, hogy ne hajtsam túl a hangfalat) valamint beszéltem egy villanyszerelővel ki hangfalakkal foglalkozik, ő viszont azt ajánlotta, hogy egy hangfal teljesítménye legyen legalább 1,5-2x-ese az erősítő teljesítményének és erre pont megfelelne az E400, viszont egy gyengébb erősítővel max terhelésnél egyenárammal hazavághatom a hangfal tekercsét. Így teljesen teljesen elbizonytalanodtam melyik lenne a helyes döntés az én felhasználásomra. Lenne még egy utolsó kérédsem, akik hallottatok eddig a J215-ról, vagy magatoknak is ilyen hangfal van, mit gondoltok mennyire állja meg a helyét mélyláda nélkül? Tudja e valamennyire azt a bizonyos legalsó 40Hz-t ammit ráír a gyártó? Az a helyzet nem tervezek mélyládát venni a közlejövőben. Köszönöm előre is a válaszokat! Ne szóljatok meg azért légyszives, de én is azon elveteműltek közé tartozok akik PA-t vásárolnak egy lakásba :))

2022. jan. 30. 18:17
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Az a dúrva, hogy anno hallottam ilyen soundking kategóriájú hangfalat, a reloop rsp12-est s annak meglepően jó basszusa volt, legalább is számomra. Ezért gondoltam, hogy már akkor szinte egy kutya a kettő, mind árban mind minőségben :)
2022. febr. 2. 21:55
 12/27 anonim ***** válasza:
Ha mindenképp ez lesz, lehet kicsit moddolni 200w RMS -el beéred, érdemes hosszítani a reflexcsöveken, vannak ehhez kalkulátorok. Adott literszámhoz ki lehet számolni alap T/S oldallal. Így meglehet a 35-40Hz-es frekitartomány. Ugye ez növeli az xmax oldalt ezért némi terhelhetőség árán javítható végeredményben. Meg eléggé kong belülről némi csillapítóanyag nem ártana bele. Reloop hasonló jelleg, még talán a Castone, FS Audio ami ezekhez sorolható : [link]
2022. febr. 2. 22:16
 13/27 A kérdező kommentje:
Húú hát most nagyon elbizontalanítottál. Őszintén nem tudom megmondani, hogy megérné e az árához képes arra amire én használnám. Nekem az lenne a fontos ha legalább egy reloop szintű basszust tudna :) Persze nem várom el, hogy ennyire részletesen felvázoljátok nekem a dolgokat, csak az a helyzet nagyjából forintba átszámolva, kb 200000 forint lenne a keretem. S ebből szeretnék a legjobbat kihozni, basszus s hangerő terén. S ez az yt alapján egy eléggé jó választásnak tűnt s gondoltam azért full rangben földön használva meg lett volna a kellő basszus.
2022. febr. 2. 22:27
 14/27 anonim ***** válasza:
Nem egyszerű ez. dB Technologies B-Hype 15 - 15" Aktív párral lehet jobban jársz, mert azért ott a név is. https://www.youtube.com/watch?v=Epek1ztPP-8
2022. febr. 2. 22:51
 15/27 A kérdező kommentje:

Valóban nem az, viszont ezek a db Technologies hangfalak sem a legolcsóbbak, de ez van ha az ember hangtechnikát akar magának.

https://www.youtube.com/watch?v=_54Iph4s5-s&t=60s

Ezen példáúl hallatszik, hogy nagyjából, hogy szól az SK, persze ebből nem lehet megmondani, hogy mennyire képes lemenni, de irányadó legalább.

Ebből még a végén még valami 8"-es studió monitor lesz :D

2022. febr. 2. 23:02
 16/27 anonim ***** válasza:
Szerintem mélytartományra nem tudja azt a frekiátvitelt, esetleg jó pár hónapos járatodás után ahogy belágyulnak az alkatrészek. Studio monitor se utolsó egy jó subládával amit korábban írtam. Azon múlna a történet, hogy mennyire számít a hangerő. A B-Hype 10" is 120dB körül tud a 15" pedig 126, nem hiszem, hogy ekkora hangerőre képes egyébként a soundking a T-amp-al. :)
2022. febr. 3. 14:56
 17/27 A kérdező kommentje:
Pont a mai nap kérdeztem meg egy villanyszerelőt akinek vannak ilyen hangfalai, s bemérte nekem. Azt mondta -3db toleranciánál tudja a 45Hz-t a hangfal ami házon belüli használathoz azért bőven elég szerintem. De még fogok nézelődni a monitorok között is, valami adam audio kombó vagy amit te is említettél tűnik még jónak.
2022. febr. 3. 17:05
 18/27 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik sikerült egy fórumból némi infót lehámozni erről a soundkingről. Eminence Delta-15A -val vetették össze és közel van hozzá, elemzők szerint úgy 95dB körüli érzékenységet tudhat ez a Soundking mély"-közép. Viszont mélyben nagyon elmarad a görbe szerint az 50Hz-től is, talán járatás után alakul de ezektől a hangolás messze van fb 70-75Hz környéke. Azért az közel sem rossz ennyiért. F3 pontja a rendszernek szerintem alakul, az előzőekben némi reflexcső hosszítással lehet alakítani rajta.
2022. febr. 4. 20:18
 19/27 A kérdező kommentje:
Minden esetre érdekes, nem tudom most, hogy a villanyszerelőnek vagy neked higgyek :))
2022. febr. 4. 22:05
 20/27 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel mindjárt választok egy Yamaha Stagepas 400-at annak lehet megbízhatóbb a mélye.
2022. febr. 4. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!