Mit gondoltok erről a hangfal meg erősítő párosról?
Szeretnék venni magamnak otthoni használatra egy pár Soundking J215-öt de nem tudom milyen erősítő lenne hozzá a legmegfelelőbb.
A használata leginkább egy 22nm-s szobába vagy max 40nm termekig meg kültéren néha kisebb sütögetésekhez, haverokkal bulizásra kellene.
Sokan ajánlották a t.amp E800-at mivel egy H osztályú végfok, tehát a hatásfoka eléggé jó, viszont erősebb mint a hangfal (nem is lenne probléma mivel be lehet állítani, hogy ne hajtsam túl a hangfalat) valamint beszéltem egy villanyszerelővel ki hangfalakkal foglalkozik, ő viszont azt ajánlotta, hogy egy hangfal teljesítménye legyen legalább 1,5-2x-ese az erősítő teljesítményének és erre pont megfelelne az E400, viszont egy gyengébb erősítővel max terhelésnél egyenárammal hazavághatom a hangfal tekercsét. Így teljesen teljesen elbizonytalanodtam melyik lenne a helyes döntés az én felhasználásomra. Lenne még egy utolsó kérédsem, akik hallottatok eddig a J215-ról, vagy magatoknak is ilyen hangfal van, mit gondoltok mennyire állja meg a helyét mélyláda nélkül? Tudja e valamennyire azt a bizonyos legalsó 40Hz-t ammit ráír a gyártó? Az a helyzet nem tervezek mélyládát venni a közlejövőben. Köszönöm előre is a válaszokat! Ne szóljatok meg azért légyszives, de én is azon elveteműltek közé tartozok akik PA-t vásárolnak egy lakásba :))
Lehet valami aktív hangfal páros lenne jó. nem? 200k ért már vannak jók. Hifi studiókban meg is lehet hallgatni egyiket másikat ingyen. Ha tetszik megveszed ha nem akkor meg nem. Csak előre be kell jelentkezni.
Semennyire nem ismerem ezt a hangfalat de ez inkább hangosításhoz való nem? Beltérben nem tudom mennyire szólna jól ilyen "kis" szobában.
40Hz alul? Hát a fizikát nem lehet meghazudtolni. Egy adott HZ ig lemenni kell a hangszóró átmérője. Mély ládáknál is így van ez. Sokra ráírják hogy lemegy az 25HZ ig is, de mérete miatt csak nézi az ember hogy hogy. Aztán laboratóriumben valami isteni csoda hatására lehet megrezegtette a 25HZ -et de normálisan nem. Rendes mélyládának kell a 38 -as átmérő hogy le tudjon menni 25HZ -ig. Most mekkora kell a 40HZ -hez nem tudom.
15" az 38cm az szerintem le tud menni 40Hz -re :)
Probléma miért lenne? Kérdés mi a cél? Hifi hangzástól messze van. Szoba és lakás akusztikája sokat számít.
Hangereje az lesz attól nem kell félni :D
Ezért írtam az aktív hangfalat, mert abban minden is benne van.
Erősítő jó hangfal (na jó ekkorát nem szól mint ez), mindenhez is csatlakozik BT is beleértve sütötegéshez. Optika a TV hez, akár lemezjátszóhoz is vagy usb hangkártya a számítógéphez, vagy akármilyen analóg jel. Csak áram kell bele. ha a mély lenne kevés sok hoz lehet mély ládát csatlakoztatni.
Kültéri hangosításra sőt beltérire se jó, de otthoni felhasználásra igen.
Hát ha valaki nagyon rá akar menni a hifi hangzásra akkor oda lehet a fél milkához hozzá kell nyúljon :))
Persze az aktív hangfalak jobbak abból a szempontból, hogy nem kell még erősítő is hozzá külön, viszont az ilyen hangfalaknál pont azt az elemet sporolják ki legtöbbször. Na sebaj. Egy kérdés, abban az esetben ha egy nagyobb erősítő kötök a ládákra akkor csak a hangfalak torzítása jelzi azt ha elérték a 250W-ot vagy arra beklippel az erősítő is? Az erősítőt egy Behringer 802es keverőhöz akarnám kötni csak azt nem tudod, hogy itt fontos e az, hogy balanced mono 6,3as jack-jack-et használjak vagy mehet két unbalanced stereo jack-jack is? S ha esetleg xlr to balanced 6,3mm jack kombóval kötöm össze? Melyik okozna több zajt? Amúgy köszönöm a választ!
Persze, biztos van kamuzás a Soundkingnél is, valószínüleg nem tudja a 40Hz-t, de remélhetőleg az 50-60Hz-t igen :) Az a helyzet, hogy jelenleg nem állok úgy, hogy egy RCF-et vegyek magamnak, habár abban biztosan nem csalódnék.
Ezért is kérdeztem, hogy akinek van, milyen véleménnyel van róla.
Én eddig csak a YT videók alapján informálódtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!