Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ezek mik az égbolton, ha nem...

Ezek mik az égbolton, ha nem repülőgépek? Nem konteós kérdés.

Figyelt kérdés

Vidékies jellegű részen lakunk -nem írom le hol-, és úgy 2019 nyarán.őszén, nem tudom, az égen észrevettem egy olyan villogó fényt leadó nem tudom mit (én drónokra gyanakszok), amik mint írtam először repülőnek néztem. Aztán láttam megint este, és így tovább.

Végül megnéztem a "jelenséget" hosszabb idő után hosszabb ideig, és azért gyanakszok drónra, mert repülőgépet mint mindenki, gyerekkorában is lát az égen.

Ezeknek a valamik repülőnek túl alacsonyan vannak, és mint írtam, megfigyeltem, hogy több van egyszerre és szabályos, vagyis inkább ugyanazt a "utat" teszi meg, mint előző este.

Mi a franc ez, ha nem drón, és ha drón, meg jelzést is ad le, akkor tényleg mi, és mire használják? Rendőrségi cucc?

igaz, a pandémia alatt amikor kinéztem -mert annyira nem vagyok rákattanva amúgy, akkor eltűntek. Talán pár napja láttam, de már nem izgat, hogy nézegessem januárban.

De mik lehetnek ezek tényleg?

Én pletyka szinten egy videóban hallottam, hogy Budapesteről szállnak fel éjjelre ilyenek tényleg, valami drónok. Hogy ez igaz azt nem tudom, de a fent leírt igaz.

Magán drón meg nem lehet, mert tudtommal arra szigorú/ nem kidolgozott még a jogszabály, meg ilyen olyan időket kell beírni stb. Meg ha magán is lenne, miért ugyanazt a pályát írja le mindig, és nem is egy.

Érdekelnek a véleményetek.

#repülőgép #égitest #drón #drónozás #drón használata #amatőr drón
2022. jan. 28. 20:43
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

És nem fények, hanem villogó fényjelzéseket ad le, lassú, és kicsi.

Nem fényjelenségről van szó, hanem egy repülő tárgyról ami fényjelzést ad.

Tuti drón.

2022. jan. 29. 20:12
 22/32 anonim ***** válasza:
43%
Akkor drón b..eg! :D Elhisszük neked!
2022. jan. 29. 20:17
 23/32 A kérdező kommentje:

Most tényleg nem hiszitek el, hogy ezek vannak? :D

Család is látta, meg egyszer a lakhelyünktől távolabb valamennyire volt haveri összeröffenés, ott is láttam egyet kint, kihívtam őket, és ők is látták, meg még ők is megmondták, hogy repülőnek az alacsony meg lassú.

Engem csak az "idegesít", hogy ezek mik, meg mit "néznek".

2022. jan. 29. 20:24
 24/32 anonim ***** válasza:
63%
van valami nagy üzem a környéken?
2022. jan. 29. 20:25
 25/32 A kérdező kommentje:

Nincs.

És ilyen ötletelgetésekkel ne gyertek, hogy világító villanyoszlop vagy mi, meg magasfeszültségű dolog és x évtizede egy helyben lévő TV tornyok, ami van 2, de x évtizede ott állnak, meg előbb láttam őket mint ezeket.

Ezek mozognak.

Meg ha van mondjuk egy üzem a környéken (pékség) az küld fel drónokat? :D

Ez már nevetséges.

2022. jan. 29. 20:31
 26/32 anonim ***** válasza:
63%

Üzem alatt egy nagyüzemre gondolok nem a pékre, mondjuk Dunai Finomító. Ott történnek érdekes dolgok.

Ebből látszik milyen szűklátókörű vagy :D

"világító villanyoszlop vagy mi, meg magasfeszültségű dolog"

Magasfeszültségü villanyoszopra gondoltam! Azok egy sorban vannak és van rajtük ütközéselhárító világítás. Az oszlopokon nem egyszerre villognak a fények. Ha ehhez még hozzáadjuk a légköri hatásokat a távolság függvényében, simán adódhat olyan látvány amit leírsz.

2022. jan. 29. 20:43
 27/32 A kérdező kommentje:

Jó ez már fáj.

Miért nem értitek meg hogy mozognak és sem katonai, sem reptér, sem üzem van erre?

2022. jan. 29. 20:57
 28/32 A kérdező kommentje:
nincs erre*
2022. jan. 29. 20:57
 29/32 A kérdező kommentje:

Meg mi ez a Dunai finomító?

Megmondtam, hogy Budapestről fényévekre lakom. Semmi, a nagy büdös semmi van erre.

2022. jan. 29. 20:58
 30/32 A kérdező kommentje:

Rákerestem. Az sem itt van.

Bár már írtam nem 2x h semmi üzem stb.

De szívózzatok velem, azt hiszitek érdekel? :D

Láttam amit láttam.

Meg is kérdezem valami kompetensebb személytől.

2022. jan. 29. 21:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!