Honnan tudja a villanyász hogy a lakáselosztóban melyik vezetékeket kell 1-1 kismegszakitohoz kötni?
Fiktív példa: adott egy lakás 1 fázissal és mondjuk 5 áramkörrel. Tehát az elosztóban van 5 kék,5barna és 5 zöld sárga vezeték. Honnan tudja a szaki hogy az adott megszakítóhoz melyik vezetékeket "párosítsa". Videóban csak előtte utána vágásokat találok ciímkézve sem látom a vezetékeket h ez és ez a fürdő vezetéke stb. Mondják h ki kell mérni, de ezt hogyan?
Pusztán csak kíváncsi vagyok
Bekötöd az egyiket és kipróbálod a köröket, csak fog villanyt kapni, amelyiket bekötötted. Felírod, és kötöd a következőt. Ha rájössz, hogy nagyobb áramkorlátú kell, akkor kicseréled.
(Nem vagyok villanyász, de én így csinálnám.)
Nem teljesen értem a kérdést, hogy ez miért fontos, max azért, hogy tudja az illető, melyik megszakítóhoz melyik kör tartozik.
Ugyanaz a fázis megy minden megszakítóba, vagyis az 5 körre, osztódik 5 felé. A kék vezetékeket összekötik, a zöld-sárgákat szintén.
Nem vagyok villanyszerelő, de a barna vezetékek bekötése után (tetszés szerint) a megszakítókba , egyenként felnyomnám, kimérném a körökön pl egy fázisceruzával. Ha nem tetszik a sorrend, felcserélem a vezetékeket.
"a vezeték átmérője alapján választod"
A vezeték terhelhetősége alapján választják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!