Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért forrósodik az izzó...

Miért forrósodik az izzó foglalat és az izzó?

Figyelt kérdés
Odalent a kazánházban van ez egyedül, ott is csak az egyik villanynál (kettő van, két külön áramkörön is van a kettő.) Általában sötétedés utántól este 20-21 óráig fel van kapcsolva , mert a kutyám ott alszik a télen a hidegben és utálja a sötétet. Éjszakára a másikat kapcsolom fel, amiben csak a legkisebb egy wattos izzó van, hogy ne legyen full sötét, pici fény legyen. Amelyik melegszik az egy szerintem beltéri lámpa, zárt. Van benne ez az ezüst fólia szerű dolog. Ennyit tudok róla .Próbáltam már bele olcsó, drága, kisebb, nagyobb fényű izzót, mind egy óra alatt full forró lesz, legutóbb egy izzót már kivégzett, elkezdett vibrálni. Kicseréltem, kb most két hét telt el, egy újabb izzót vágott ki, arra lettem figyelmes ma, hogy kapcsolom a villanyt és nem ég. Arra fogtam először, hogy az előző izzó már régi volt, mert itthon találtam és azért égett ki, de a most beletett izzó is tűz forró. Próbakép át raktam a másik lámpa foglalatba az izzót, ez oldalfali, kültéri, sima egyszerű lámpa. Ez közvetlen az ajto mellett van belül, ott pedig oldalt vannak lyukak és szellőzők gyartva a nyílt égésterű kazán miatt, és ott maximum langyos az izzó. Rossz a melegben ez a zárt beltéri lámpa? Kb 18-19 fok van ) Rakassak fel kültérit? Vagy nézessem át a vezetékelést? Fura szaga is van az izzóknak mikor forró és a szag jó ideig érezhető rajta.

2022. jan. 3. 21:43
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
63%

Azért csak óvatosan evvel a tesztelgetéssel, tudod ha valami lassan, alattomban izzik fel..... nem azonnal veszed észre.

Én már nem játszanék a "tűzzel"!

2022. jan. 4. 16:28
 22/23 A kérdező kommentje:

Végülis mindent rendben talált a szerelő, természetesen melegedése volt a LED-nek, én reagáltam túl. Hozott saját izzót, nézte a vezetékelést mindent, nem talált hibát.

Viszont az áramkörök eléggé idiótán lettek kialakítva. 10 felé van bontva, 10 db kismegszakító, mindegyik C16. Fő szolgáltatóé: C25

1. kör: Egyik komplett szoba, ahol van egy 5-ös konnektor, ebbe van bedugva a tv, a set top box, a számítógép, a monitor, az 5.1 hangfalszett, és sajnos kellett egy hosszabbító, mert már az asztali lámpa nem fért be, így azt is bedugtam. Plusza mennyezeti világítás, az is ehhez a körhöz jön.

Van az ágyam mellett mindkét oldalt 1-1 konnektor, ezekbe egyikbe van bedugva egy olvasó lámpa, meg a telefont töltöm.

Ehhez jön még a szomszéd szobának a szekrény mögötti konnektor, ahol egy TV és egy set top box van bedugva egy 2-es konnektorba.

2. kör: Ez odakint van, van egy kamra, amiben van egy hűtő, meg néha ég a villany, ha bemegyek. Ehhez jön a kazánház (pince) mindkettő db lámpa mennyezeti és oldalfali + 1 konnektor, amibe semmi sincs dugva soha + a kültéri világítás a pince előtt + a múhelyben (nem használjuk) a konnektor és a műhely előtti villany. Ehhez még hozzájön a szennyvíz szivattyú, mert abba a konnektorba van bedugva, ami a pince előtt van.

3. kör A másik szobában, az egyik kettes konnektor, amiben maximum egy éjjeli lámpa, telefontöltő és laptop töltő van használva. Ehhez kapcsolódik még a szoba előtti nappaliban egy db egyes konnektor.

4. kör: a 3. körben írt szobában a mennyezeti villany és a hozzákapcsolodó konnektor

5. Kombinált tűzhely (ez külön körön van, kültéri falon kívüli aljazattal)

6. Mosógép

7. A nappaliban a mennyezeti villany és 2 db kettes konnektor

8. Bojler, WC villany + ventillátor rákötve (nincs ablak), fürdőszoba oldalfali villany

9. Konyha (Kivéve a tűzhelyet), konyhai villany + fürdőszobai mennyezeti villany

10. Előszoba, ajtó előtti villany, gázkazán (a pincében)

Szóval itt ez eléggé érdekesen van kialakítva...

2022. jan. 12. 12:48
 23/23 anonim ***** válasza:
Teljesen jók ezek a körök, kicsit kevés a 25 A mondjuk
2022. jan. 12. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!