Miért forrósodik az izzó foglalat és az izzó?
Figyelt kérdés
Odalent a kazánházban van ez egyedül, ott is csak az egyik villanynál (kettő van, két külön áramkörön is van a kettő.) Általában sötétedés utántól este 20-21 óráig fel van kapcsolva , mert a kutyám ott alszik a télen a hidegben és utálja a sötétet. Éjszakára a másikat kapcsolom fel, amiben csak a legkisebb egy wattos izzó van, hogy ne legyen full sötét, pici fény legyen. Amelyik melegszik az egy szerintem beltéri lámpa, zárt. Van benne ez az ezüst fólia szerű dolog. Ennyit tudok róla .Próbáltam már bele olcsó, drága, kisebb, nagyobb fényű izzót, mind egy óra alatt full forró lesz, legutóbb egy izzót már kivégzett, elkezdett vibrálni. Kicseréltem, kb most két hét telt el, egy újabb izzót vágott ki, arra lettem figyelmes ma, hogy kapcsolom a villanyt és nem ég. Arra fogtam először, hogy az előző izzó már régi volt, mert itthon találtam és azért égett ki, de a most beletett izzó is tűz forró. Próbakép át raktam a másik lámpa foglalatba az izzót, ez oldalfali, kültéri, sima egyszerű lámpa. Ez közvetlen az ajto mellett van belül, ott pedig oldalt vannak lyukak és szellőzők gyartva a nyílt égésterű kazán miatt, és ott maximum langyos az izzó. Rossz a melegben ez a zárt beltéri lámpa? Kb 18-19 fok van ) Rakassak fel kültérit? Vagy nézessem át a vezetékelést? Fura szaga is van az izzóknak mikor forró és a szag jó ideig érezhető rajta.2022. jan. 3. 21:43
12/23 anonim válasza:
Nem tűnik ez olyan vészesnek. Viszont az, hogy a bojler, meg a világítás egy áramkörön van, ez fáj nekem is.
13/23 anonim válasza:
A 25A fáj, pláne, hogy a bojler lehetne egy vezérelt órán és 32A-ig ingyenes a bővítés
A C karakterisztikájú kismegszakító nem probléma
ÁVK-t hova akarnàl még? Annak ott kell lenni a kismegszakítók előtt a villanyóra szekrényben.
A bojler teljesen jó dugvillávsl, ha nincs vezérelt áramod (Btarifa, ha jól rémlik…)
14/23 anonim válasza:
Amúgy minek kéne C4 meg C6 a cirkóhoz?
15/23 A kérdező kommentje:
Hitelesített, mert van plomba bontási jogosultsága is. A C-t a cirkóhoz valami fórumon olvastam. A bojlernél meg a használati útmutatóban áll, hogy tilos dugaszoló aljzatba dugni. Nincs vezérelt áram, a 25 amper meg azért van, mert bent van a házban a villanyóra szekrény és azt mondta a szerelő, hogy eddig lehet megoldani úgy, hogy ne kelljen új merőhely, tehát szabványosítás ugye, amire nem olcsó összeget mondott, így mentem bele ebbe. Így csak valami földelést kellett megcsinálniuk. Beletettek a falhoz valami csövet es ott ékeskedik a falon egy kis doboz (nem tudom hogy hívják szaknyelven) Mert a 16 is kiszolgált, nincs klíma, sem elektromos tűzhely vagy ilyesmi, csak az alap gond nálam az volt, hogy egyáltalán nem volt áramkörökre bontva a ház, azaz volt 1 db szolgáltatói C16 és ennyi. Aztán megelégeltem, hogy ha egyszerre porszivozunk es kaját melegítünk mondjuk állandóan levágta, ezért lett megcsináltatva. Tehát sz.rbol lett vár építve magyarán.. volt a padláson olyan káosz, össze vissza toldva az alu vezetékkel. Apám nagy szaki volt, mindenhez is értett .. ha nem volt áram gyorsan megoldotta… csoda hogy nem gyulladt ránk a ház az évek alatt
2022. jan. 4. 00:46
16/23 anonim válasza:
Ja, hogy nem szabványos a mérőhely (a cső az a földelőszonda “kivezetése”)
Nyugodjál meg, jó a B karakterisztikájú kismegszakító a cirkóhoz és a bojler is jó egy megfelelő konnektorban!
17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugodtam. Bár ilyenekre én fel sem figyeltem azelőtt, mi hogyan van bekötve, csak mióta megvettem a szüleimtol. A bojler kb 30 év alatt amíg bírta, a hagyományos takarítás, stb műveleteken kívül más baja nem volt. Egyedül már a végén, akkor csak arra lettünk figyelmesek, hogy ráz a víz… minimálisan. Miután annyira problémás lett a dolog, hogy kinyitottam a mosdón a csapot minimálisan megrázott, aztán fura hangokat kezdett el kiadni a készülék, többé nem melegített. Szerencsére még a minimális rázásnál azonnali hatállyal lekspcsoltam az áramot, utána bojler ki. Megúsztam a komolyabb áramütést… lehet ha még pár másodpercig oda tartom a kezem, most nem ide írnék valószínűleg…aztán persze ajánlottak, mint kiderült egy kontárt, mivel a szüleim által ismert megbízható szerelő sajnos elköltözött, más után kellett néznem. Ő kicserélte a fűtőszálat.. stb, működött is jól. Ekkor találtam pont rá a jelenlegi villanyszerelőkre, ebben az időkben. A bojler nem csöpögött, ahogy normál esetben kéne, kértem hogy nézze át. Szedte szét, de már full rohadt volt a belseje, mikor kötötte ki az elektromos részt, csak annyit mondott, hogy ki a K…anyja kötötte ezt be, a földelés nem volt bekötve a bojlerbe. Mint utólag kiderült, ez is egy mekk mester volt, aki mindenhez is értett.. ezt csak azért mesélem el, hogy már joggal tartok minden villanyszerelőtől, miután már párszor majdnem átsegített a halálba pár elektromos hiba. És ráadásul akkor semmi sem védett volna, mert akkor még fi relé fogalmáról sem hallottam, nem hogy olyanom lenne.
2022. jan. 4. 03:38
18/23 A kérdező kommentje:
azóta persze van fi relé, mint fentebb irtam. De már minden elektromos hibától félek. Pl egyetlen szakaszon, a hátsó melléképületben egyetlen lámpánál hagyta meg a régi alu vezetéket. Amiről tudok is, mert mondták. Amivel semmi bajom nincs, mert kb heti 10 percet ég ott a villany. Múltkor kicsereltem az izzót ott is LED-re a régi hagyományosat, aztán fogta magát és pukkant egyet. Tettem bele egy sima mezei régi Osram izzót, azzal meg jó
2022. jan. 4. 03:43
19/23 anonim válasza:
Lehet jó lenne ujrakötni mindent, ha megteheted. És bővíteni is kéne 32 amperre. Amúgy a bojlert dugaljra csatlakoztatni nem olyan ördögtől való dolog, ezt nagyon sokan így csináljuk, semmi gond nincs vele, ha rendesen meg van csinálva. De a konektor külön áramkörön legyen :)
20/23 A kérdező kommentje:
A szerelő ma sajnos nem tud jönni, de tettem egy próbát. Van a másik lámpa, ott is ez a jelenség, ha nagyobb izzót teszek be. Mert abban csak egy 1 Wattos, minimális fényű volt eddig. Az nem produkált ilyet. Most beletettem egy 11 wattosat, azzal ugyanúgy melegszik, és van szaga, mint a másiknak lámpánál, amiről beszéltem. Nem mondanám tűz forrónak, mert megtudom fogni, de elég meleg. Tehát ahogy érzékelem a nagyobb teljesítményű izzóknál csinálja ezt. Amik előzőleg voltak benne 7 és 9 Wattosak voltak. Most épp azt tesztelem, hogy levettem a búráját, hátha tényleg csak azért csinálja, mert nem tud rendesen szellőzni és túl melegszik az egész napos használat mellett. Ettől független persze a szerelőt várom, legyen átnézve
2022. jan. 4. 12:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!