Youtube hogy lehet hogy masok fel tudnak tolteni filmeket sorozarokat ugy hogy ne kapjanak copyrightot?
2 kommentelo ilyen is van igen az tudom de olyanok vannak akik meg se vagjak teljes be fel toltik es nem hivtaltos csatornak es ezer nem ertem
A tükrözéssel tudnal nekem videot kuldeni mi is az?
Minden filmet tilos feltenni, pláne teljes egészében, csak nem minden akad fenn a ContentID automatikus ellenörző rendszeren. Vagy mert a jogtulajdonos még nem regisztrálta be a filmet, vagy esetleg egy másik verzióját (pl. más nyelv) regisztrálta be, vagy esetleg olyan képi/hang torzítás/torzulás van a felvételen, ami miatt pont nem ismeri fel az algoritmus a két felvétel egyezését. Lehet ez a képarány torzítása, a képből levágás, letakarás, a teljes kép tükrözése, a képernyő kisebb részén játszása, a kép körül más tartalom megjelenítése, a hang kisebb-nagyobb torzítása visszhanggal, zajjal, egyéb torzítással.
Viszont, ha keresésre feljön a film, akkor jó eséllyel megtalálhatja a jogtulajdonos is, ha épp veszi a fáradtságot, vagy valaki merő jóindulatból bejelenti és akkor a YouTube simán törölni fogja nem csak a videót, hanem esélyes, hogy a csatornát is. Ennyit meg nem biztos, hogy megér a dolog.
Rövidebb filmrészleteket sok esetben engedélyezni szoktak, de azt sem minden jogtulajdonos enged. Pl. simán előfordulhat, hogy 5 féle filmből összevágsz valamit és 4 engedi, az 5. meg letiltja és ott egy néma fekete kép lesz a videódban - vagy törlik miatta az egész videódat.
De még ha engedik a részleteket, akkor sem te kapod utána a reklám bevételt, hanem a jogtulajdonos - ha felismeri a ContentID rendszer a videót persze. Ha nem ismeri fel, akkor kimegy és te kapod a reklámbevételt, viszont megszívhatod, ha később mégis felismeri egy frissítés után a rendszer és törlik, vagy tiltanak miatta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!