Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha mindennap kihúzom a bojlert?

Ha mindennap kihúzom a bojlert?

Figyelt kérdés
Ha mindennap csak 2 órára dugom be a bojlert ami egy Hajdu 50 literes 600w-os fűtőszál van benne! Igazából csak fürdéshez kellene! Az a fő kérdésem hogy így csökkenne valamennyit az áramszámla? Nem kell hogy forró legyen a víz és nem tusolok sokáig szóval azért kérdezem! Meg másrrésztről fával fűtök otthon tehát mikor hazaérek a munkából már 13-15 fok van ezért ha mindig be van dugva a bojler gondolom többször ráfűt! Ez csak decemberre vonatkozna mert kórházban vagyok és gondoltam a táppénz miatt spórolnék valahogyan!

2021. dec. 1. 14:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%
Ha kórházban vagy akkor hogy dugod be otthon a bojlert? :D
2021. dec. 1. 14:47
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem csökkenne, mert az 50 litert naponta felfűteni több lenne, mint szintentartani a hőmérsékletét.
2021. dec. 1. 15:01
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szeritnem nem sokat spórolnál... Mert ha hidegről kell felfűtenie a vizet, sokkal több energiát használ el, mintha néha-néha ráfűt a már nem elég meleg vízre, és csak 2-3 fokot kell rajta melegíteni.
2021. dec. 1. 15:01
 4/12 anonim ***** válasza:
77%

Bojler ha éjszakai áramon van akkor eleve csak akkor van áram alatt ha arra engedélyt kap, ekkor direktben lehet csak bekötve azaz csak kismegszakítóval tudod megszakítani. Nem lehet konnektorba dugva.

Ha nappali áramon üzemel akkor lehet konnektorba dugva, de mivel tartósan sok áramot tud felvenni, érdemes direktben kötni, persze nem kötelező.

Egy 120L bojler 3 tagú családban nappali áramon kb 5k -t fogyaszt nekünk havonta. Éjszakai áramon ez kb 2500 lenne havonta.

Ennek a fogyasztását jelentősen nem lehet csökkenteni.

Nyáron azzal lehet trükközni amit írtál, meg esetleg teljesen ki is iktatjátok hiszen amúgy is dög meleg van.

Télen spórolni azzal tudsz ha kicsit lejebb veszed a vízhőfokot.

Illetve nem kacsát játszanak a fürdőzők hanem lezuhanyoznak és kész.

Amúgy sem maxon járatjuk, felesleges energia pazarlás és az extra vízkőképződés miatt.

2021. dec. 1. 15:11
 5/12 anonim ***** válasza:
Növekedne.
2021. dec. 1. 15:17
 6/12 A kérdező kommentje:
Első válaszolónak: most kíván húzva nyilván arra gondoltam ha ki engednek és ezzel tudnék trükközni de akkor ezek szerint nem! Köszönöm a válaszokat!
2021. dec. 1. 15:40
 7/12 anonim ***** válasza:
18%
Egy bojler akkor fogyaszt kevesebb energiát ha állandóan áram alatt van így hőntartja a vizet, ha kihúzod kihűl a víz és amig teljesen felfűt sokkal többet fogyaszt. A helyiség hőmérséklete nincs hatással a bojlerben lévő víz hőfokára . (vill.szer.)
2021. dec. 1. 18:09
 8/12 anonim ***** válasza:

#7 "A helyiség hőmérséklete nincs hatással a bojlerben lévő víz hőfokára"

Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?

Még a hőn tartás sem ugyan annyi energiába fáj.

2021. dec. 1. 18:17
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha kikapcsolom a bojlert, 2 nap alatt kihűl a víz, akkor is ha nem használom.

Van a veszteség, amit hagyok kihűlni, plusz a felfűtés. Ezt kell szembe állítani a hőmérsékleten tartással. Én amikor hétvégente jártam haza, kipróbáltam, kb. ugyanott voltam költségben. Tehát ettől hosszabb időre érdemes lekapcsolni komplett. Feltéve ha nem fűtetlen az épület, a fagyveszély miatt.

2021. dec. 1. 19:09
 10/12 anonim ***** válasza:

A legjobb ha kiprobalod...

Ha van egy fogyasztasmerod tedd a bojler ele (csak birja az aramot, ezt nezd meg elotte!)

Egy hetig folyamatosan uzemeld... Es egy hetig meg kikapcsolgatva. Persze probaljatok mindket heten hasonlo nelegviz szokasokat kovetni. Ja es a hofokon se allits kozben. Mindket esetben jegyezd fel az egy heti fogyasztast.

Kivancsiak vagyunk mi is a ket vegeredmenyre.

2021. dec. 1. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!