Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 20 ampernak hany wattot kell...

20 ampernak hany wattot kell elbirnia mielott leveri ?

Figyelt kérdés
2021. nov. 23. 16:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem fog 20 ampernél leoldani, mert van ráhagyás. Jelentős túlfogyasztás kell, hogy leoldjon. A másik, hogy remélhetőleg nem egy konnektort akarsz leterhelni 4,6 kilowattal, mert az nagyon nem ajánlott. Az, hogy 380 voltos 3 fázisos áram van bevezetve a házba, teljesen lényegtelen, mert a konnektorok 230 voltra vannak bekötve természetesen.
2021. nov. 23. 22:02
 12/16 anonim ***** válasza:

"A szabványokkal játszanak évente mint az állatok..."

Te miről beszélsz? A most érvényes szabványban leírt értékek szerepelnek a szabvány 1983-as elődjében is. :D Az, hogy mi erre a szabványra az EU-hoz való csatlakozás miatt csak 1998-ban tértünk át, hát az egy dolog. Akkor is már 23 éve egyforma értékek vannak a magyar háttérben.

"A vezeték,ami elbír 20-at,elbír 25-öt is. "

Persze, hogy el, csak rövidebb lesz a szigetelés élettartama, ha utána nem kompenzálják kisebb terheléssel. Amit megadnak terhelhetőséget, az egy bonyolult számítás eredménye, azzal a céllal, hogy a szigetelés öregedése a kitűzött cél élettartam (20 év) elérését tegye lehetővé. Ez nyilván csak egy közelítés tud lenni, de valahol le kell ragadni.

"Csak a szabványmódosítás..."

Ami tehát csak az álomvilágban létezik. :D

",B szerintem ad egy pár percet,tehát 21 ampert használhatsz egy kicsit,C még lasabb,akár 10 percet is?Nem emlékszem biztosan."

Tán meglep, de a túlterhelési tartományban egyformák a követelmények, eltérés a zárlati gyorskioldónál van.

2021. nov. 24. 09:08
 13/16 anonim ***** válasza:

4. Mi anno a transzformátorrol tanultunk,áram,fesz,telj számítás,de az hogy egy kismegszakító milyen kategóriájú az kimaradt,stb.

12. Nem hangyafnyi pontosan 10percig lehet C kategóriás mellett egy amperral többet használni, ezek körülbelüli értékek.

Magyarul ha 20 helyett 21 akkor pl 10perc, de ha 22 akkor lehet csak 4.

Nem lehet ezt így megmondani pontosan. Nem kell 100%-ban így komolyan venni.

Igenis játszanak a szabványokkal kedvükre,mi csak alkalmazkodni tudunk.

Elbír az 25 ampert is,és a tapasztalat az,hogy régen is elbírta,akkor ma is elbírja...

Az egész marhaság.

Tegnap még elbírta kényelmesen,ma már nem?

Én inkább egy tapasztalt embernek hiszek,bár kitudja lehet te is az vagy és mástól hallottad,aki szintén tapasztalt.

De nem 23 éves szerelőkkel találkoztam már,stb.

Azt mondjuk kétlem,hogy kábelgyár technológus vagy.

Azért,mert erre 0,00001% esély van,hogy pont itt megfordul egy.

2021. nov. 24. 11:26
 14/16 anonim ***** válasza:

#13, abból ítélve, hogy semmit nem értettél meg abból, amit írtam (...írom, hogy a B és a C kismegszakító UGYANÚGY viselkedik a túlterhelési tartományban, a különbség köztük nem ott van, vagy hogy írom, a terheléses szabvány 40 éve változatlan), nem hiszem, hogy ismételnem kéne.

Egyben igazad van, nem vagyok kábelgyári technológus, de nem is kell, mert minden villamos szakember tudja, hogyan méretezik a vezetékeket a megengedhető terhelések tekintetében.

2021. nov. 24. 15:15
 15/16 anonim ***** válasza:
67%

B és C túlterhelésnél piszokul nem ugyanúgy viselkedik.

Zàrlatra egyből lever mindkettő,de túlterhelésnél nem ugyanannyi idő míg lever,de ez függ attól is hogy mennyi extra van használva.

2021. nov. 25. 10:01
 16/16 anonim ***** válasza:

"B és C túlterhelésnél piszokul nem ugyanúgy viselkedik."

Mind a gyártók anyagaiban, mind a szabványban a táblázatban levő áramérték-szorzók vonatkoznak mind B, C és D karakterisztikára is. Mint ahogy itt is írják megaohméknál:

"A késleltetett hőkioldó viszont a karakterisztikáktól teljesen független. A hő kioldás lefutási ideje megegyezik mind a három tárgyalt karakterisztika esetében."

[link]

"Zàrlatra egyből lever mindkettő"

Na zárlatnál nem mindegy, hogy milyen karakterisztikájú.

2022. ápr. 18. 12:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!