Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a wifis...

Mi a véleményetek a wifis dimmer villanykapcsolókról?

Figyelt kérdés
Smarthugo oldalon van egy csomó. Reggelente jó lenne ha egyes helyeken halványabb fény lenne, mert fényérzékeny a szemem. Főleg hajnalban. Szóval a kérdés az, ha letöltök egy appot a telefonra, akkor ott tudom az összes dimmer lámpát+kapcsolót irányítani? Ott létre tudok hozni profilokat, ami egy bizonyos lámpákat kapcsol be az általam megadott fényerőn?
2021. nov. 12. 17:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

A fényforrásnak is dimmelhetőnek kell lenni ebben az esetben, azaz ki kell cserélni azokat a led vagy kompakt fénycsöveket, amiket dimmelni szeretnél.

Másrészt kell húznod a wifis kapcsolók dobozába egy nullát is, ugyanis az elektronika működéséhez szükséges a nulla/fázis. Harmadrészt ezek nem kör alakú dobozba mennek bele és nem karmokkal vannak rögzítve hanem négyzet alakúba csavarral, így a kapcsolóid fali dobozát ki kell vésni, kicserélni négyzet alakú csavarosra. Én kicseréltem szinte az egész házban, okos dimmer csak a hálószobában van. Tudok segíteni ha valahol elakadsz majd.

2021. nov. 13. 10:25
 12/20 anonim ***** válasza:
11: Tudja, ezt írtam neki és modnta hogy újra lesz kábelezve, tehát jó hogy írod de ezt megírta a 8. hozzászólásában.
2021. nov. 13. 12:24
 13/20 anonim ***** válasza:

Igen, de ha nem mondja a villanyszerelőnek hogy okoskapcsolókat akar, nem fog nullát húzni a villanykapcsolókhoz, másrészt a szögletes doboz beszerzése sem annyi hogy bemegy a Mentavillbe vagy más villamos szaküzletbe, mert nem kimondottan tartanak, utánajárást igényel, én kínából rendeltem mert a magyar webáruházakban sem nagyon van rendes minőségű.

2021. nov. 13. 15:23
 14/20 anonim ***** válasza:
Tudom, csak ő mondta hogy az okés. Tudod , ha írja hogy valami rendben van akkor az rendben van hiszek neki
2021. nov. 13. 15:29
 15/20 A kérdező kommentje:

#9 Köszönöm a hozzászólást.

Ha jól sejtem ön nem mai gyerek. Viszont önnek meg nem ártott volna pár illemóra vagy egy kis fejtágítás, hogy kilássunk abból a boomer világból.A többiekhez még lenne egy kérdésem, akik nem keverik össze az okosotthon témát a sorkatonasággal. Szóval, az nem lehetne jobb ötlet, ha hagyom a kapcsolót és helyette sima standard villanykapcsoló lenne okoségőkkel? Azt is tudom wifin kezelni és még rgb-t is állítani. Vagy az kacat?

2021. nov. 22. 20:55
 16/20 A kérdező kommentje:
Még a századosnak megemlíteném, hogy nem lusta vagyok csak szimplán fényérzékeny a szemem. Hajnalban is napszemüvegben vezetek. Szóval nem kellemes, ha otthon is hunyorgok.
2021. nov. 22. 21:01
 17/20 anonim ***** válasza:

Nem kacat mindegyik, vannak jó okos égők, csak ugye abban az esetben folyamatosan fel kell lennie kapcsolva a villanykapcsolónak, mert az okos izzónak feszültség alatt kell lennie hogy tudjad működtetni.

Ha villanyt akarsz kapcsolni, akkor kell venni olyan okoskapcsolót, okosnyomógombot is, amihez egy automatizálásban hogy az okosizzót működtesse. Egyébként ezeknek a kapcsolóknak egy gombja három funkciós, van egy rövid nyomás, van dupla katt és van hosszú nyomás, amihez funviókat eszközöket tudsz adni.

2021. nov. 24. 16:35
 18/20 anonim ***** válasza:

Utóiratban annyit hogy azért kell az okosgomb vagy kapcsoló, mert a telefont nem fogod mindig előbogarászni nagy álmosan vagy hulla részegen vagy szex előtt után előszedni és nyomogatni, indítani az alkalmazást.

Vagy még egy megoldás a hang asszisztens, Amazon Alexa, vagy a Google. Én Alexát is használok.

2021. nov. 24. 16:39
 19/20 A kérdező kommentje:
De ha az okosizzónak én azt mondom alkalmazásban, hogy folyamatosan világítson, akkor lehet fel-le kapcsolgatni egy sima kapcsolóval is, nem? Most perpillanat egy állólámpába vennék egyet. Csak hogy kipróbáljam.
2021. nov. 25. 19:54
 20/20 A kérdező kommentje:
Vettem egy okosizzót, dd lenne vele egy kis problémám. Szóval bluetooth kapcsolat az oké, de nem tudok a pear üzemmódba belépni. Elvileg 3x kell ki-be kapcsolni és elkezd villogni. Ilyenkor a wifi hálózatra tudna csatlakozni. De akárhogy kapcsolgatom fel-le nem csinál semmit. Olvastam, hogy 5ghz-ről 2.4-re kellene állítani a routert, de attól függetlenül a pear üzemmódba be kellene lépnie, nem?
2021. nov. 27. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!