Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hány Celsius fokra fűt fel...

Hány Celsius fokra fűt fel egy hősugárzó? (pl.: 3000W, 90m^3 képességekkel)

Figyelt kérdés

[link]

Konkretan errol lenne szo.

De sehol a leirasban se minimum se maximum homersekletet nem irnak, hogy mennyinel kapcsolja ki a hoszabalyzo ha adott pontra allitom. Nem hogy még ha 1500Wra vagy 3000Wra allitom(?).

2021. okt. 31. 21:12
 1/7 anonim ***** válasza:
59%
Ezt neked kell kitapasztalni, azért nincs konkrét fok ráírva, mert az a hősugárzó közvetlen környezetében mér, a szoba más helyein hidegebb lehet a méretétől függően. Ha már elég meleg van, lassan tekerd addig a pontig, amíg ki nem kapcsol, így arra a hőfokra állítod be.
2021. okt. 31. 21:50
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát attól függ, hogy milyenek a falak és milyen hideg van kint, nem?

3 kW az már nem semmi egy átlag lakószobában, de 90 m3 az elég sok. Ilyen nyavalyákat hőlégfúvó néven építkezésen használnak, hogy ne legyen mínusz harminc a helyiségben, hanem plusz 2. Egy átlag lakószobában ez lefújja a hajadat a fejbőröddel együtt. Építkezésre ez azért kevés, nálunk 30 kW-os gázolajos volt a raktárban.

2021. nov. 1. 10:36
 3/7 A kérdező kommentje:

Na de pont ez a kérdés, hogy hány Celsius foknál kapcsol le? Mit mér? :D Mert akkor ha tudom, hogy 30 foknál kapcsol le, akkor egyértelmű. hogy a környezetében épp 30 fok van, ha mondjuk 2 fal között, és én a szoba másik sarkába is annyit akarok, akkor a tudva tudható onnantól, hogy a teendő, hogy arrébb tegyem. De ha nincs lövésem sem, hogy ez hány foknál akar lekapcsolni, akkor honnan tudhatnám, hogy hova állítsam?

nem a szoba 90m^3, hanem annyit képes befűteni. De hogy -10 vagy 40 fokra, már az sincs sehova leírva, csak hogy egységesen befűt 90m^3-t 2,4m belmagassággal számolva a papírja szerint. Csak ezt nem írtam bele a kérdés sorába, mert hosszú, és eléírtam hogy a képessége ez, ahogy a 3kW-is, nem a szoba 3000W, egyértelmű, nem a szoba 90m^3, hanem a képesség. Valamint a linkelt leírásban is benne van hogy "Fűtőképesség/legköbméter: 90 m^3", ezért nem fejtegettem a leírásban.

Azt is cáfolom, hogy bármit lefújna, mert teljesen lightsoan fúj, reggel benyomtam maxra 4:30 és 5:50 között és kellemes 25-27 fokot csinált kb, nem néztem hőmérőt, de ahogy kiléptem a nappaliba szétfagytam, szvl jól befűtött, amíg aludtam még egy órát, annyira nem zúg, teljesen alapzaj, lehet mellette aludni, és nem is kályha sajnos, pedig nekem is az lett volna az elvárásom, hogy 32ezerért, 3000W-osan kiszakadjon a dobhártyám és 2 perc múlva meztelenül is izzadjak, és pont ezért aggaszt pl, hogy nem így működik, tehát szeretném tudni, hogy hogyan.

Meg azóta felmerült még egy olyan probléma, hogy hiába állítom a termosztátot nem maxra, hanem bármilyen kicsire, kattan, de nem kapcsolja le a ventillátort, viszont a fűtőszál fűtését igen, vagy alacsonyabb hőfokon fúj konstans úgymond. De így viszont ha este benyomnám, egész éjjel menne, csak időnként a fűtőszál kapcsol le, de maga a venti nem, aminek meg nem értem az értelmét, mert így meg az adott levegőt fújja, vagy hát hideget, mert ha fúj vmit, az nem lesz meleg ugye, tehát visszahűt valamilyen minimális szinten, majd újra fűt és így tovább. Viszont ha meg kikapcsolom, és a termosztát fel van tekerve bármennyire, akkor kattan és bekapcsol, majd kattan és ki, és aztán semmi. Elvileg önhűtés az pedig csak a 9000res modellekben van, és az is úgy működik h konstans nem kapcsol ki ha túl meleg és csak akkor kapcsol le nullán is ha lehűtötte magát eléggé. Tehát megint ott vagyunk, hogy nem tudom értelmezni ezt a fajta működését sem, holott papíron az van írva h termosztát miatt lekapcsol. Termosztát miatt lekapcsol (a fűtőszál) ezt elfelejtették odaírni v nemtom. De eddig ahány hősugárzóval találkoztam, és egyik haveromé is ami hasonló volt, csak kisebb, az adott hőfokot elérve lekapcsolt teljesen és újraindult ha kellett, majd ki-be ha kell és így tovább, de ennél meg nem ezt tapasztalom és nem tudom ezt értelmezni.

30kW az szép :D

Ez csak beltérre kell msot nekünk, mert sajnos lekapcsolták nálunk a gázt a társasházban, mert szivárog valahol, és valszeg hónapokig nem lesz se fűtés, se melegvíz, se főzés/sütés...elmebeteg lakó most jelenti be október utolsó vasárnapján, úgy, hogy 5 éve az egész utca gázszagú, de semmi gond, pont most kell, pont tél előtt, és amíg semmi msát nem tudsz vasárnap intézni, szerelő nem jön ki stb, addig a főgáz természetesen vasárnap reggel elzárja a gázt, úgy hogy másnap ünnepnap (ma) tehát megint csa senki nem ér rá, senki nem jön ki megnézni sem, nem hogy megcsinálni. Nem értem miért nem karácsonykor szóltak/zárták el :)

Közben főgáz kitacepaózott egy cetlit a ház ajtajára, hogy nem náluk van a probléma, hanem a ház szerkezetében, csöveiben, tehát keressünk és bízzunk meg vagy 5 szakembert (gázos, tűzvédelmis, építész, 'szomattya), majd azt ők engedélyeztetik, majd vmi állami szerv engedélyezteti, és majd akkor kezdődnek a munkálatok. Közös képviselő nincs, se semmi ilyesmi, 10 lakásos társasház, kb 100 éves, egy lakás ára minimum 50 millió benne, és ezzel jár:D hatalmas ez az ország, köszönjük szépen. Szvl tudod mi lesz ebből, kb tavaszra lesz fűtés, am iegy dolog, hogy fűtés, de a ház összes lakója cirkót használ, tehát még fürdeni sem tud senki xD kolosszális. Sütés-főzés végképp. Mázli hogy heti rendelős vagyok egyébként, de azért hétvégén eddig főztünk, na m1...

Szóval lényeg a lényeg, nem az érdekel, hogy a szob ában hány fok van, és ezt próbáltam a legérthetőbben leírni a kérdésben is, hanem hogy mi az amit érzékel és honnan a rákból tudjam ezt, ha nem írják le sehova.

2021. nov. 1. 12:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Ja és azt kifelejtettem a kikapcsolós részről, hogy elvileg önhűtése ugye nincs, viszont nem is a hőmérséklet miatt kapcsol ki-be olyankor, mert utána nem kapcsolt vissza, még az ablakot is rányitottam szándékosan, hogy fixen lehűljön a környezete, minden, és nem kapcsolt vissza. Szóval csak önhűtés miatt kapcsolhat vissza véleményem szerint, amit papíron meg nem tud XD hatalmas...
2021. nov. 1. 12:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Istenem.
2021. nov. 1. 12:58
 6/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

telen mindeg az van hogy elzarjak a gazt, vizet

meg minden mast is amire telen szukseg lenne

2021. nov. 1. 13:47
 7/7 anonim válasza:
Én azt szeretném megkérdezni, hogy van már gáz azóta?
ápr. 18. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!