Ha veszek egy hordozható hősugárzót, ami 15 foktól 35 fokig állítható, akkor azt lehet légkondinak is használni ugye?
A hősugárzó nem tud hűteni. Egy fűtőszál van benne, ami szabályozza, hogy mennyi hőt termeljen a cucc.
Valamilyen térnek a lehűtéséhez, a térben lévő "meleget" át kell vinned egy másik térbe. Ha ezt nem tudja, akkor nem lehet vele hűteni.
Nem.
Hűteni technikailag sokkal nehezebb, mint fűteni. A hősugárzó csak fűteni tud, ha a hőmérséklet magasabb, mint amennyire beállítod, akkor nem fog történni semmi.
Vannak persze olyanok, amik tudnak hűteni is, de vigyázni kell, mert az alacsonyabb árkategóriában (értsd: kb. 70 ezer alatt) ezek csak passzív hűtők, tehát meg kell pakolnod őket jéggel, hogy valamelyest hűtsenek. 70-100 ezer környékén már lehet kapni aktív hűtéssel rendelkező klímákat is, de a termodinamika I. következtében lehűteni csak úgy tudsz valamit, ha másvalamit felmelegítesz. A melegebb levegőt pedig valamerre el kell vezetni. (A hűtőszekrények is így működnek egyébként, ezért nem mennél semmire, ha pl. a hűtés reményében kitárnád a hűtőajtót, ugyanis a hűtő hátsó része meg ugyanannyival fűt.)
Nem, ha olcsóbban meg akarod úszni, akkor csak a ventillátor játszik. Mondjuk hűteni az se hűt, de elviselhetőbbé teszi a meleget.
Létezik mobilklíma, de azok olyan 100.000 Ft körül vannak.
Az ellenállás a rajta folyó áramot elfűti. Ezen az elven működnek a hősugárzók.
Ha fordítva kötöd be az ellenállást, akkor hűteni fog. 😂
"Nem nagyon találtam olyan hordozható eszközt ami 2in1 hősugárzó és légkondi"
hát pedig majd az összes mobilklíma tudja ezt.
köszönöm a válaszokat
8-as igazából nem találtam kisebbeket csak ventillátorosat, vagy 1 méter magasat, de ha küldesz nekem egy linket akkor azt megköszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!