Villanyszerelő van közöttetek?
Erre tudom a választ, de azért szakember véleményét is kérem.
Egy ingatlan eladását követően, rejtett hibának minősülnek az olyan dolgok, hogy például x y dugalj földeletlen?
Szerintem nem rejtett hiba, a konektorokat szemrevételezéssel meg lehet tekinteni, csavarhúzóval ki lehet szedni a falból, a kötödobozokat meg lehet tekinte, ahogy a villanyórát is. Ismerősömnek van egy ilyen problémája. Mindenféle szarokat ki akar rá találni a vevő, hogy pénzzel lehúzhassa.
"Szerintem nem rejtett hiba, a konektorokat szemrevételezéssel meg lehet tekinteni, csavarhúzóval ki lehet szedni a falból, a kötödobozokat meg lehet tekinte, ahogy a villanyórát is."
Rejtett hiba, ami nem mellékesen még életveszélyes is, ha földelt dugaljban nincs bekötve a szabályos védővezető!
Eladás előtt elektromos /éríntésvédelmi/ felülvizsgálatot is kellett volna csináltatnod, úgyhogy fizethetsz.
Megmondták, hogy nem rejtett hiba.
Ez egy műszaki állapotfelmérés során észlelhető.
de azert illene a vevot tajekoztatni hogy vegeztessen
vagynfelhivni a figyelmet hogy foldeletlen
Ha tud rola elado
vagy hogy nem tud rola es lehetseges hogy foldeletlen
ugyvedje kell legyen, sajnos ezt csak jogi uton lehet folytatni ha nem tudnak megegyezni
hogy mennyit nyernek veszetenek (elado, vevo)
ki tudja
mas problemaja is van? es aranyaiban mennyire nagy osszeget kovetel a vete,arhoz merten? Megeri szorakozni erte?
a jog barhogy is all hozza lenyegeben ez olyasmi mintha a boltban egy hibas keszuleket vennel es nem gariztathatnad (javitas) vagy vetethetned vissza, mivel rad haritanak miert nem te ellenorizted jot e veszel
vagy hogy a te koltsegeden kell megjavitani mivel ez nem a gyarto felelosege
csakhogy jogilag ezen a teren egy eszkoznel nem a vevo felelsossege ha a megvett termek romlott rohadt hus
"Érintésvédelmi felülvizsgálatot nem minden esetben kell csináltatni."
6 évente kötelező minden lakásban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!