Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy jó tv-t vagy vetítőt...

Egy jó tv-t vagy vetítőt vegyek házimozihoz?

Figyelt kérdés

Évekig gyűjtöttem pénzt hogy kiépíthessek egy házimozit, igazából azt nem tudom elődönteni nagyon jó tv-t vagy egy komoly vetítőt vegyek? Kb 1 milliót szánnék rá.

Gondolkoztam Sony Bravia XR-en, vagy LG Oleden, mivel van egy PS5-öm.

2021. okt. 28. 08:20
1 2
 11/16 Morzsi007 ***** válasza:
Csak infóként a 4K-s projektorok HDR-re képesek.
2021. okt. 29. 07:22
 12/16 anonim ***** válasza:
Le tudják konvertálni maguknak és megjeleníteni, de nem érdemes vele foglalkozni, mert szoftveresen is megtehető ugyanez a projektor előtt. Valódi HDR-t jelenleg csak TV tud, bár az olcsóbb fajták itt is csak limitáltan. K.rva nehéz elérni azt a fénysűrűséget, amit a szabványba előírtak és egyébként értelme sem sok van... De ha valakit ez vonz, akkor LG OLED kell, nincs mese.
2021. okt. 29. 07:46
 13/16 Morzsi007 ***** válasza:

Nekem a HDR kicsit marketing. Megcsináljàk a filmet, úgy, hogy SD R megjelenítőn “színhibásan” jelenjen meg gyenge kontraszttal, de ha HDR képes tv-n vagy vetítőn nézed, akkor rendben lesznek a színek, és a kontraszt is nagyobb lesz, legalábbis úgy tűnik. Nekem egyébként már nem természetes megjelenés a HDR, túl van húzva. Ez csakis szoftver kérdése, úgy gondolom. De már a HDR-nél is komolyabb a Dolby Vision, ami a következő újítás lesz, ami el fog terjedni.

Ja, és még egy dolog. Nagyképernyőn a játék is élvezetes.

A DLP projektorok alacsony késleltetése előnyös játéknál.

2021. okt. 29. 08:43
 14/16 anonim ***** válasza:
Igen, mert HDR esetén a gamma funkciónak más a szerepe, amit a hagyományos megjelenítők nem tudnak értelmezni, ezért színtelen, fátyolos a kép. Ezen lehet szoftveres lekonvertálással segíteni, de akkor már inkább eleve ne a HDR verzióját nézze a filmnek, többet nyer vele. A projektorok is szoftveresen konvertálják le maguknak, hiszen akkora fényerő nem érhető el nagy vásznon, csak hogy tiszta legyen ez mindenkinek.
2021. okt. 29. 09:01
 15/16 anonim ***** válasza:
Ne a tv legyen a fő attrakció a lakásban. Pláne ne egy házimozi. Lehet olvasni is pl. Elég primitív emberre vall, akinek egy házimozi van a lakásában, persze azt is mutatja, hogy van pénze, de hasznosabb dologra is költhetné.
2021. okt. 29. 11:44
 16/16 anonim ***** válasza:
Leszarom a véleményed prolikam :)
2021. okt. 29. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!