Egy jó tv-t vagy vetítőt vegyek házimozihoz?
Évekig gyűjtöttem pénzt hogy kiépíthessek egy házimozit, igazából azt nem tudom elődönteni nagyon jó tv-t vagy egy komoly vetítőt vegyek? Kb 1 milliót szánnék rá.
Gondolkoztam Sony Bravia XR-en, vagy LG Oleden, mivel van egy PS5-öm.
Nekem van mindkettő. A baj az hogy a vetítő nappal nem megy, meg úgy is hogy vászon és projector 2 millió forint körül volt. Csak full sötétben .
Van mellette egy 65os lg oled, azt használjuk inkább.
Szóval inkább azt
Mozihatást megközelítőleg egy vetítő képes visszaadni, nem egy Tv, lehet az akár OLED 8K is.
Megfelelő minőségű kép 2,5-3,5m átlóval nagyobbat üt, mint bármilyen csúcskategóriás TV. Eleve az, hogy a vetített kép más hatást kelt, mint a tv képe.
20 éve projektorozom, van mellette TV is. Filmet csak a vetítőn nézek este vagy vesötétítve, de nappal sincs gond, pc-s játékokra úgy is elegendő.a szoba színe szürke, mennyezete fehér, nem használok vásznat, csak fehér festéket kerettel. Már tervezgetek egy hajlított vásznat, csak az még odébb van. 2,8 m átlójú kép 3,5-4m-ről. Régen egy másik házban fekete falakat és mennyezetet csináltam, az kimondottam moziszoba volt. Ott mást nem igen lehetett csinálni, a mostani meg nappalinak is elmegy.
Szóval én azt javasolnám, hogy ekkora összeg ráfordításából egy 4K-s vetítőt válassz, nem is a legalja jönne ki belőle.
Csak infóként mondom, hogy volt már csodálkozás, mikor egy TV-ket favorizált ismerős meglátta a projektor képét. Azt gondolta sokkal rosszabb lesz a képe, aztán csak nézett. Sokat fejlődtek a vetítők is.
A másik fontos dolog, bármit is választasz, a hangzás, ami rengeteget dob az élményen. Akár komolyabb soundbar, vagy többhangszórós rendszer. Remélem valamennyire tudtam segíteni és inkább a vetítőt választod. Ha van mód rá menj el egy bemutatóterembe.
TV. Sokkal szebb a kép, és nem zavarnak be a fényviszonyok. Jobban kihasználható.
Vetítő max. akkor, ha van egy külön moziszoba, ami tök sötét, és nagy a hely, hogy legyen nagyobb vászonnak hely, mint a TV.
projector valóban a méretei miatt sokkal közelebb van a mozi élményhez, de annak már egy külön dedikált moziszoba dukál. Egy családban ahol több funkciót is el kell látnia a nappaliban oda inkább tv-t vennék.
az 1 millió-t az csak a tv vagy projectorra szánnád? ha igen az mellé még kb ugyanennyi a hang ... (persze ott felfelé építkezve a határ a csillagos ég ...)
Hely hiány miatt nappalinak használjuk azt a szobát, ahol van a projektor. Ott a TV is.
Sokan írják dedikált szoba kell a vetítőnek, nem feltétlenül szükséges, nyilván azzal hozod ki a maxot belőle, de amúgy olyan helyre kell tenni, ahol a sötétítés elérhető és a falak nem fehérek, ennyi. Tv csatornákra mi is tv használjuk , de filmet meg minden mást a kivetítőn nézünk. Össze sem hasonlítható a kettő. Na mindegy. 4-500000 Ft-ért már jó hangzást lehet kiépíteni, nem a High-End kategóriáról beszélek. Nem kell mindenből újat venni, ha spórolni akar az ember megnézi a használt piacot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!