Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy jó tv-t vagy vetítőt...

Egy jó tv-t vagy vetítőt vegyek házimozihoz?

Figyelt kérdés

Évekig gyűjtöttem pénzt hogy kiépíthessek egy házimozit, igazából azt nem tudom elődönteni nagyon jó tv-t vagy egy komoly vetítőt vegyek? Kb 1 milliót szánnék rá.

Gondolkoztam Sony Bravia XR-en, vagy LG Oleden, mivel van egy PS5-öm.

2021. okt. 28. 08:20
1 2
 1/16 nagytudos ***** válasza:
56%
Tv-n nyilván sokkal szebb szóval azt.
2021. okt. 28. 08:58
 2/16 anonim ***** válasza:
56%

Nekem van mindkettő. A baj az hogy a vetítő nappal nem megy, meg úgy is hogy vászon és projector 2 millió forint körül volt. Csak full sötétben .

Van mellette egy 65os lg oled, azt használjuk inkább.

Szóval inkább azt

2021. okt. 28. 09:02
 3/16 anonim ***** válasza:
56%
Egy jobb TV sokkal jobb hatast tud adni. Volt vetitom is, de az csak sotetbe volt igazan elvezheto. plusz oda akkor jo hangositas is kell.
2021. okt. 28. 09:03
 4/16 Morzsi007 ***** válasza:
38%

Mozihatást megközelítőleg egy vetítő képes visszaadni, nem egy Tv, lehet az akár OLED 8K is.

Megfelelő minőségű kép 2,5-3,5m átlóval nagyobbat üt, mint bármilyen csúcskategóriás TV. Eleve az, hogy a vetített kép más hatást kelt, mint a tv képe.

20 éve projektorozom, van mellette TV is. Filmet csak a vetítőn nézek este vagy vesötétítve, de nappal sincs gond, pc-s játékokra úgy is elegendő.a szoba színe szürke, mennyezete fehér, nem használok vásznat, csak fehér festéket kerettel. Már tervezgetek egy hajlított vásznat, csak az még odébb van. 2,8 m átlójú kép 3,5-4m-ről. Régen egy másik házban fekete falakat és mennyezetet csináltam, az kimondottam moziszoba volt. Ott mást nem igen lehetett csinálni, a mostani meg nappalinak is elmegy.

Szóval én azt javasolnám, hogy ekkora összeg ráfordításából egy 4K-s vetítőt válassz, nem is a legalja jönne ki belőle.

Csak infóként mondom, hogy volt már csodálkozás, mikor egy TV-ket favorizált ismerős meglátta a projektor képét. Azt gondolta sokkal rosszabb lesz a képe, aztán csak nézett. Sokat fejlődtek a vetítők is.

A másik fontos dolog, bármit is választasz, a hangzás, ami rengeteget dob az élményen. Akár komolyabb soundbar, vagy többhangszórós rendszer. Remélem valamennyire tudtam segíteni és inkább a vetítőt választod. Ha van mód rá menj el egy bemutatóterembe.

2021. okt. 28. 10:12
 5/16 anonim ***** válasza:

TV. Sokkal szebb a kép, és nem zavarnak be a fényviszonyok. Jobban kihasználható.

Vetítő max. akkor, ha van egy külön moziszoba, ami tök sötét, és nagy a hely, hogy legyen nagyobb vászonnak hely, mint a TV.

2021. okt. 28. 10:20
 6/16 Mr.Q77 ***** válasza:

projector valóban a méretei miatt sokkal közelebb van a mozi élményhez, de annak már egy külön dedikált moziszoba dukál. Egy családban ahol több funkciót is el kell látnia a nappaliban oda inkább tv-t vennék.

az 1 millió-t az csak a tv vagy projectorra szánnád? ha igen az mellé még kb ugyanennyi a hang ... (persze ott felfelé építkezve a határ a csillagos ég ...)

2021. okt. 28. 10:39
 7/16 Morzsi007 ***** válasza:

Hely hiány miatt nappalinak használjuk azt a szobát, ahol van a projektor. Ott a TV is.

Sokan írják dedikált szoba kell a vetítőnek, nem feltétlenül szükséges, nyilván azzal hozod ki a maxot belőle, de amúgy olyan helyre kell tenni, ahol a sötétítés elérhető és a falak nem fehérek, ennyi. Tv csatornákra mi is tv használjuk , de filmet meg minden mást a kivetítőn nézünk. Össze sem hasonlítható a kettő. Na mindegy. 4-500000 Ft-ért már jó hangzást lehet kiépíteni, nem a High-End kategóriáról beszélek. Nem kell mindenből újat venni, ha spórolni akar az ember megnézi a használt piacot.

2021. okt. 28. 11:33
 8/16 Morzsi007 ***** válasza:
Ennyi pénzért TV-t venni szerintem hülyeség. Negyed akkora képe lesz, mint egy projektornak és a nagy felbontásnak akkor van előnye, ha igen közelről nézed. Ilyenkor meg el kell dönteni, hogy az apró részletekre figyelsz, vagy a filmre.
2021. okt. 28. 11:36
 9/16 anonim ***** válasza:
Ha HDR-t akarsz, akkor TV-t vegyél, ha nagy képet, akkor egy felsőkategóriás DLP-t, pl. Christie HD10K-M (ebayen használtan 1 millió környékén van, takarítás + lámpacsere megvan 50-60 ezerből). De ott számít a környezet is, mert világos szobába nem lesz jó kontrasztod. A projektorozás nagyon szép hobbi, de fel kell készíteni rá a környezetet is.
2021. okt. 28. 16:37
 10/16 anonim ***** válasza:
Vagy egy Barco F32, F35, F85... Ezek is kiválóak.
2021. okt. 28. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!