Vegyek audio optical kábelt a házimozihoz?
Sziasztok!
Adott egy jvc dvd digital cinema system th-s1 nevű házimozi (5.1) nincs rossz hangzása de különösen jó se olyan Közép sz@r ;D
És most jack-rca-val van a tv-re kötve, de nem lehetne a zenei élményt egy audio optical kábellel javítani? Nincs rajta HDMI stb 😅
Tudom,hogy nem komoly cucc, igazából egy segítségért cserébe kaptam ami nekem semmibe nem került.
Okos tv van, ott hallgatok zenét azért kérdeztem,hátha ott javulna a minősége.
Egy dolgot kivéd, nem fog zavarjelet antennaként felvenni mondjuk a számítógépedről, mobiltelódról, amikor elhűzod mellette a kábelt.
Szóval nem javít a hangminőségen, de legalább romlás esélye nélkül viszi át.
Én azért váltottam ki optikaira az RCA átvitelt a DVD játszóm és az erősítő közt, mert a számítógép mögött kellett elvezetnem és az szépen rátett a hangra egy halk többfrekvenciás zúgást-csiripelést.
Próbáltam drágább, árnyékot RCA-t, jobb lett, de valamennyi maradt.
Az optikai kábellel megszűnt a zaj.
Köszi, akkor nem rohangálok vásárolgatni.
Csak gondoltam hátha jobb lesz a hang mint egy sima RCA-n
Zavaró jel igysincs. A tv alatt ott a házimozi, és egy 50cm-es Éva kábellel összekötve. Más a közelben nincs. A set-box is legalább 1 méterre van...
Majd ha váltasz valami faca házimozi audio rendszerre, azt már érdemes lesz így meghajtani.
De azt is inkább csak a zaj ellen. Amúgy jócskán jó a HDMI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!