Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Vegyek audio optical kábelt a...

Vegyek audio optical kábelt a házimozihoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott egy jvc dvd digital cinema system th-s1 nevű házimozi (5.1) nincs rossz hangzása de különösen jó se olyan Közép sz@r ;D

És most jack-rca-val van a tv-re kötve, de nem lehetne a zenei élményt egy audio optical kábellel javítani? Nincs rajta HDMI stb 😅

#HDMI #5.1 #házimozi #Audio optical #jvc dvd digital cinema system th-s1 #Hangzás javítás
2021. jan. 15. 08:48
 1/8 Morzsi007 ***** válasza:
77%
Ez ilyen egybecucc. Erősítő, dvd lejátszó egybe van építve. Optikai kábel nem fog javítani a hangzáson, max a TV műsorok hangját digitális formában viszi át, ott lehet egy kis javulás, de ezeknél a rendszereknél a hangszórók és erősítő minősége sem komoly kategóriába tartozik. Ezek ennyit tudnak. Szép magas hang hiányzik, középtartomány kevés, stb.
2021. jan. 15. 09:33
 2/8 A kérdező kommentje:

Tudom,hogy nem komoly cucc, igazából egy segítségért cserébe kaptam ami nekem semmibe nem került.

Okos tv van, ott hallgatok zenét azért kérdeztem,hátha ott javulna a minősége.

2021. jan. 15. 09:38
 3/8 Morzsi007 ***** válasza:
Ha pl DVD filmet nézel rajta, nem játszik az optikai kábel , mert a jel egyből az erősítőbe megy, csak a TV hangját tudod megszólaltatni ezen a bemeneten.
2021. jan. 15. 09:38
 4/8 Wadmalac ***** válasza:

Egy dolgot kivéd, nem fog zavarjelet antennaként felvenni mondjuk a számítógépedről, mobiltelódról, amikor elhűzod mellette a kábelt.

Szóval nem javít a hangminőségen, de legalább romlás esélye nélkül viszi át.

Én azért váltottam ki optikaira az RCA átvitelt a DVD játszóm és az erősítő közt, mert a számítógép mögött kellett elvezetnem és az szépen rátett a hangra egy halk többfrekvenciás zúgást-csiripelést.

Próbáltam drágább, árnyékot RCA-t, jobb lett, de valamennyi maradt.

Az optikai kábellel megszűnt a zaj.

2021. jan. 15. 09:44
 5/8 Morzsi007 ***** válasza:
Utolsó, így van ahogy mondod, de a kérdező esetében egyben van a cucc, max, ha külső forrásból hallgat zenét, akkor zajmentes lesz a jelátvitel, Dvd lejátszó használatánál, semmit nem számít.
2021. jan. 15. 09:49
 6/8 Wadmalac ***** válasza:
Hát, ha csak a tévéről megy a hang, tényleg nem sok értelme van.
2021. jan. 15. 10:03
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi, akkor nem rohangálok vásárolgatni.

Csak gondoltam hátha jobb lesz a hang mint egy sima RCA-n

Zavaró jel igysincs. A tv alatt ott a házimozi, és egy 50cm-es Éva kábellel összekötve. Más a közelben nincs. A set-box is legalább 1 méterre van...

2021. jan. 15. 10:07
 8/8 Wadmalac ***** válasza:

Majd ha váltasz valami faca házimozi audio rendszerre, azt már érdemes lesz így meghajtani.

De azt is inkább csak a zaj ellen. Amúgy jócskán jó a HDMI.

2021. jan. 15. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!