Egy fülhallgatóval elérhető ugyan olyan hangzás mint amire egy fejhallgató képes?
Szerintem nem.
Egy fejhallgatónak sokkal nagyobb a membránfelülete, más a kialakítása, máshogy mozgatja meg a levegőt, mint a fülhallgató.
Jó minőséget el lehet érni fülhallgatóval is, de egy bizonyos szint felett csak a fejhallgató.
(Persze ez egyik esetében sem az alacsony árkategória)
Fizikai határai vannak elsősorban, de nyilván erősen függ attól hogy milyen fejhallgatóról van szó.
Mert ott vannak pl. a felső kategóriás nyílt fejhallgatók nagy térrel, olyan részletességgel amit valószínű egyik fülhallgató sem nyújt.(HD600 pl.)
De nyilván az meg nem tudja felvenni egy komolyabb 7.1-es rendszerrel a versenyt, szintén fizikai korlátok miatt.
Szóval a kérdésre a válasz persze általánosságban nem.
De a gyakorlatban függ attól hogy minél kell jobbnak lennie, a legtöbb divatfejhallgatónál(mint az olcsóbb Sony-k vagy JBL-k)simán lehet jobb egy SoundMagic E10 relatív hangminőséget tekintve.
Amúgy meg nem nagyon összevethető persze, mert jóval kisebb a tere és ez befolyásolja a hangzást is nagyban.
Én is azt figyeltem meg, hogy az emberek inkább "divatmárkákat" használnak.
Pedig ott vannak pl.:
Shure, bose, sennheiser stb.
Amik igaz nem az olcsó árkategóriás cuccok, de ezeknek az olcsóbb vagy a másik "divatmárkával" megegyező árú terméket simán verik.
(Én sennheiser momentum 3-at használok, előtte sennheiser hd4.40bt-m volt, mindkettővel maximálisan elégedett vagyok!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!