Eszköz ip címének pontos meghatározása lehetséges?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy olyan gondom lenne hogy egy ismerősom még annó megtudta a facebookomhoz a jelszavam. Ugye facebookon keresztul meg lehet nézni az ip címről való bejelentkezéseket. Megtaláltam a kakukktojás ip címet ami biztos hogy nem a szolgáltatómé és nem az eszközeimé. Ez az ip cím egy hosszú összetett cím amiben számok és betűk kettőspont is szerepel és elég sok aktivitása volt a facebookomba. De viszont ez az ip cím mindig ugyanúgy kezdődik de a vége és a közepe sosem ugyan az csak pár bejelentkezésnél. Így nem tudom bebizonyítani hogy pontosan ugyan az az illető volt e mind a félig különböző ip címekkel. Az a kérdés hogy vajon ez szolgáltatói ip vagy eszköz ip, és hogy hogyan tudom behatárolni városon belül kissebb nagyobb pontossággal hogy mégis kihez tartozik? (Rendőrségi ügy nem játszik, és az illetékes teledonjában sem nyulkálnék hogy mi az ip címe)2021. okt. 20. 10:46
11/23 A kérdező kommentje:
Emberek már egyből változtattam jelszót mikor kiderült a dolog gondoltam magától értetődő a dolog mert minden épeszű ember ezt tenné.
2021. okt. 20. 12:16
12/23 anonim 

válasza:

#11 Csak az a magától értetődő amit leírsz vagy mondasz a többi nem. Soha senki nem fog barkóbázni mire gondoltál, mire kéne gondolni mert az esetek 99% ban mellé megy a kommunikáció. Kommunikáció 1x1.
13/23 anonim 

válasza:

Sehogy felejtsd el, mert esélytelen.
Engem most 180km-rel arrébb jelez Budapesten, pedig marhára nem ott vagyok. :D
14/23 anonim 

válasza:

Ha pedig VPN-nel lépett be, akkor még esélytelenebb.
15/23 anonim 

válasza:

Nem tudom az IP-címet hol láttad, amit írsz róla, ahogy jellemezted az IP-címet, nekem IPV6. cím benyomását keltette, de az még szerintem annyira nincs használatban manapság.
A kétlépcsős azonosítás beállítása a jelszóváltoztatás után és összes eszköz kijelentkeztetése (vagy hasonló) megtétele után engedd el a témát, senkinek semmit sem fogsz tudni bebizonyítani.
16/23 anonim 

válasza:

"azt, hogy nekem a telefonomnak a DHCP szerverem a 192.168.2.87 címet adta, azt ha fejed tetejére állsz, sem fogod megtudni."
Pedig de. Nem minden esetben, de beállítástól függően a browser bizony elküldi a belső IP-t is: [link]
17/23 anonim 

válasza:

Egyébként mire jó a belső IP láthatósága, ha a router azt állandóan váltogajta (ha nem reserved)?
18/23 anonim 

válasza:

#17 Pillanatnyilag azért az megvan ami nem annyira jó. Router meg elég gyakran ugyan azt az IP -t osztja ki a belső hálózaton. Nekem akármilyen sorrendben is kapcsolom be a készülékeket mindegyiknek ugyan az az IP jut már egy éve... Nincs befixálva csak a nyomtató. Lehet valami beállítás, én nem piszkáltam.
19/23 anonim 

válasza:

#18: A MAC cím alapján osztja ugyanazt az IP-t.
20/23 anonim 

válasza:

#19 Világos de teljesen automatikusan, nem én kértem rá. Nyomtatónál én kértem rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!