Eszköz ip címének pontos meghatározása lehetséges?
Hivatalosan! Hangsúlyozom hivatalosan nem tudod kideríteni melyik város és egyéb.
Hivatalosan a szolgáltató -t lehet beazonosítani az IP cím alapján.
Az IP cím folyamatosan változik az övé is és a tiéd is. Minden bejelentkezésnél megváltozik. Ez a ronda IP cím IPV6.
Minden hálózati eszköznek van saját címe.
Sürgősen változtass jelszót, és használj 2 faktoros azonosítást.
Ja és tiltsd le az ismerőseid közül az illetőt. Vagy a beállításaidat úgy módosítsd hogy ő ne lásson kb semmit. Akkor is meg lehet csinálni ha ismerősök vagytok. de ha törlöd arról ő nem kap semmilyen értesítést. Tilthatod is.
4 -es voltam.
#6 Jelszónak : fákjjú+%IlletőNeve%+tudomHogytevoltal_9
:D
Nos...
Nem lehetséges, mert nincs olyan, hogy adott eszköz IP-címe. Pontosabban: van, de ez korántsem egy állandó dolog. Nem akarok nagyon mélyen belemenni, abba főleg nem, hogy amit a Fb jelez, az nem is amgának az eszköznek, hanem az internetvégponton közvetlenül található eszköznek a címe, ha érdekelne, úgyis utánajártál volna, feleslegesen meg nem fogok kisregényt írni. A legtöbb szolgáltató időnként változtatja az általa kiosztott címeket, ráadásul ha nem a fix, otthoni internetkapcsolaton keresztül lépsz fel, akkor is más, "idegen" címről történik a belépés. Mobil netről meg pláne. Ha pl. iskolából, munkahelyről, tömegközlekedési eszközről használod a fiókodat, akkor biztos, hogy "idegen" címek is lesznek azon a listán.
És mint írtuk, az IP-cím nem fix. Hogy akarnád te azt kideríteni, hogy 3 hónappal ezelőtt, délelőtt 11:38-kor egy adott cím épp kinek a bérletében volt?
"Az a kérdés hogy vajon ez szolgáltatói ip vagy eszköz ip"
Értelmetlenséget írsz. Az "internet felől" te mindig csak a kapcsolódó végpontok címeit látod, azt, hogy nekem a telefonomnak a DHCP szerverem a 192.168.2.87 címet adta, azt ha fejed tetejére állsz, sem fogod megtudni. (Kivéve, ha elmondom. ;)) Ez a cím csak a helyi hálózatban él, abban a hálózatban szükséges az eszközök egymással való kommunikációjához, "kívülről" azt nem fogja semmi látni. (És teljesen szükségtelen is, hogy lássa bárki/bármi.) Az interneten keresztül meg lehetetlen lenne elérni egy 192.168.2.87 című eszközt (vagy bármi mást, ami a helyi hálózaton szerepel), hiszen a hálózati eszközök nem lennének képesek ez alapján a helyes irányba továbbítani az adatcsomagokat.
"hogy hogyan tudom behatárolni városon belül kissebb nagyobb pontossággal hogy mégis kihez tartozik?"
Sehogy. Ugyanis az IP-címekben nincsenek GPS-koordináták kódolva. ;)
Általában persze adott földrajzi területre adott IP-csoportokat szoktak a szolgáltatók kiosztani, de itt ne 10-20 méteres területekre gondolj, hanem pl. egy negyed megyényire. Illetve a szolgáltató is elég hamar kideríthető. Szóval a címből ha ügyes vagy, leszűkítheted pár tízezer előfizetőre a kört. ;)
"Rendőrségi ügy nem játszik"
Akkor ez ennyi volt. Egyébként is: hivatalos eljárás nélkül mit tennél? Kimerítenéd az önbíráskodás fogalmát - ráadásul valódi bizonyíték nélkül -, amiért majd mehetnél te a vádlottak padjára?
"és az illetékes teledonjában sem nyulkálnék hogy mi az ip címe"
Nincs is értelme, lásd a fentebbi kifejtést.
"Így nem tudom bebizonyítani hogy pontosan ugyan az az illető volt e"
Egyébként sem tudnád, lásd: alhálózatok.
"Ez az ip cím egy hosszú összetett cím amiben számok és betűk kettőspont is szerepel"
IPv6-nak hívják.
Én javaslom, hogy IP-huszárkodás helyett inkább találj ki egy normális jelszót, amit nem adsz meg fűnek-fának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!