Hogyan kell bekötni egy kapcsolót?
Adott egy kicsi kapcsoló, amit ha lenyomva tartok, működésbe lépteti a hozzá kapcsolódó eszközt. 4 forrasztási pont van rajta, nekem pedig egy 2 eres(+/-) vezetékem van, ezt szeretném rákötni. A kérdésem az lenne, hogy hova forrasszam a 2 vezetéket, hogy működjön a gomb?
Alább csatolok képeket.
Nekem az egyik zseblámpába 1db AAA elem kell, és nagyon fényesen világít. Ledes.
Ebből gondoltam, hogy az enyém is fog úgy világítani.
"Nekem az egyik zseblámpába..."
Persze, csak abban van elektronika ami megoldja ezt az ellentmondást :)
Ott a pont.
Az enyémben csak egy töltésvezérlő lesz.
#10. Valóban. Világít. Halványan.
Hát jó, legyen. Átmentem a házi műhelybe, kivettem az alkatrészes fiókosdobozom LED-ek feliratú fiókjából az első 5 mm átmérőjű fehér LED-et, ami a kezembe akadt.
A jelleggörbét az első észlelhető fényjelnség megjelenésétől vettem fel. Mivel analóg tápegységem van helipottal, nem sikerült pontos értékeket beállítani.
Legelső mérés: kétségtelen hogy világít, szabad szemmel is érzélhető fotonmennyiség távozik belőle, bár a multiméter leolvasásához fel kellett kapcsolni a lámpát, mert a jelenség csak sötétben volt észlelhető.
2,42V 8,41 μA
2,48V 20,1 μA
2,59V 103,7 μA
2,71V 520 μA
2,76V 1,1 mA
2,91V 4,85 mA itt már nagyjából nevezhetjük egy AAA elemes zseblámpa kis fényerejű üzemmódjának.
2,99V 9,98 mA
3,12V 21,5 mA
Árammérésre egy FLuke 85 multimétert, feszültségmérésre egy filléres Mastech MAS830-at használtam. A Fluke-hoz képest az utolsó digitnél akadhat a jelen mérés szempontjából irreleváns eltérés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!