Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van egy lépcsőházi automatám...

Van egy lépcsőházi automatám fenn egy N 3 alul egy L 4 kimenettel. Hogyan kell bekötni? Fázis megy az L-be és a test az N-be, de utána melyik megy a kapcsolóba és melyik megy a lámpába?

Figyelt kérdés

2021. szept. 28. 08:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Úgy kösd be hogy a fázist szakítsa a kapcsoló
2021. szept. 28. 09:18
 2/14 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy a magyar minden szakmunkához ért, de nem lenne biztonságosabb mégis olyanra bízni, akinek tényleg ez a szakmája?
2021. szept. 28. 09:59
 3/14 A kérdező kommentje:
#2 Miért érezted, hogy hozzá kelljen szólnod? Ezzel egyáltalán nem lettem okosabb, pedig szeretnék. Már nagyon fárasztóak vagytok!!!
2021. szept. 28. 10:38
 4/14 A kérdező kommentje:
#1 Köszönöm. Két lehetőséget olvastam és van ahol a nullát ajánlják megszakítani, mert az biztonságosabb. De mit jelent a 3 vagy a 4-es jelölés? [kár, hogy most nincs nálam, mert akkor megnézhetném a kapcsolási rajzát]
2021. szept. 28. 10:40
 5/14 anonim ***** válasza:

Mert meg fogsz halni és másokat is megölsz a kóklerkodásoddal.

Az alapokkal sem vagy tisztában, de te villanyt szerelsz. Ha meg mégis baj van, anyád-apád is letagadod. Szakember.

2021. szept. 28. 10:40
 6/14 A kérdező kommentje:
#5 Ki szerel villanyt, te nagyon okos??!!! Itt vagy? Látod? Ez csak egy qva kérdés wazzeg!! ! És azért kérdezem, hogy tisztába legyek az alapokkal, mert érdekel. Ne unatkozzál már ennyire!
2021. szept. 28. 10:44
 7/14 anonim ***** válasza:
Ilyen idegesen elméletben se szerelj villanyt, főleg ne nyúlj a lépcsőházi elosztóba.
2021. szept. 28. 10:59
 8/14 A kérdező kommentje:

#7 Igen. Ezen gondolkodtam én is. :-D Hova a fenébe tennék én lépcsőházi automatát itthon? :-D

Az megnyugtató, hogy nem olyan vagy, aki buta, de hiszi, hogy mindenben neki van igaza, hanem csak unalmas és sajnálatra méltó élete van. ;-)

További jó trollkodást!

2021. szept. 28. 11:08
 9/14 A kérdező kommentje:
#7 Pedig már azt hittem, hogy szereztem egy kábelbarátot. :-(
2021. szept. 28. 12:48
 10/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom mit akarsz rákötni.

Azért szakíts fázist mert akkor az eszközben nem lesz áram lekapcsolt állapotban.

Ha van bele kötve több minden is figyelni kell hogy azok hogy vannak kötve.

A számokkal nem kell törődni jelen esetben.

1 és voltam

2021. szept. 28. 13:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!