Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Alap, hogy van otthon nyomtató?

Alap, hogy van otthon nyomtató?

Figyelt kérdés

Én úgy nőttem fel, hogy nekünk mindig volt nyomtatónk, de a szüleimnek kellett a munkához, később nekem is sokszor jól jött a sulihoz, nekem természetes volt, hogy kell legyen itthon, sokat használom.

Viszont olyanoknál akik nem használják tényleg gyakran munkaügyben vagy kell az iskolás korú gyereknek nem gondolnám alapnak, mégis azt veszem észre, hogy már az óvodák is alapnak tekintik, a háziorvosok szintén. Az unokaöcsém pl csak úgy kapja ki az igazolását 7 évesen, ha anyuka kinyomtatja a nyilatkozatot, kitölti és visszaküldi az orvosnak, de az oviba is kértek nyomtatni ezt azt.

Na nekik pl. nincs nyomtatójuk.

Tényleg kellene tartani már mindenkinek azért, hogy havi 1 dolgot ki tudjon nyomtatni? Nem lehet ezt tényleg úgy megoldani mint anno, vagy rohangáljon az ember nyomdába minden apróságért?

És itt főleg a határidők miatt kérdezem, mert sokszor olvasom az e-mailt amit kapnak, hogy kb levélfordultával küldje vissza kinyomtatva aláírva, vissza szkennelve.

2021. okt. 12. 20:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sokáig volt nyomtatóm, aztán miután tönkrement akkor már nem vettem újat. Nem hiányzik, mindent is elektronikusan igyekszek intézni, a fotókból fotókönyvet szerkesztek, ...

Az elmúlt 3 évben egyetlen alkalom volt amikor hiányzott a nyomtató, mert 2 azaz kettő A4-es oldalt kellett kinyomtatni.

Szóval nálam már nem alap a nyomtató.

2021. okt. 12. 20:47
 12/19 anonim ***** válasza:
Nem alap, de az óvodák és a orvosi rendelők csórók ahhoz, hogy mindenkinek ki tudják nyomtatni. A legtöbb ember meg vagy otthon, vagy a melóban, vagy a szomszédnál, de megoldja valahol.
2021. okt. 12. 20:56
 13/19 anonim válasza:
A háziorvosos dolgot én sem értem - nálunk pl. csak papír alapú beutalót adnak, pedig már létezik az e-beutaló is... Egyszerűbb lenne azt használni.
2021. okt. 12. 21:05
 14/19 anonim ***** válasza:

"20ezerért veszem az eredeti canon patront pl, nekem az olyan 1 hónapig bírja."

Nem sokkal többért lézernyomtatót adnak.

Az enyém több mint 10 éve van meg, már egyszer cseréltem a gyári tonert utángyártottra 5 ezerért, vagy 6 éve. Kb. havi 1-2 lap mellett most 60%-on van a tltöttsége. És nem szárad be.

Ha csak az éves nyomtatási igényem számolom alkalmanként 2-2 buszjegy árával (ha el kellene mennem nyomtatni), már kb. egy év alatt bejön a nyomtató ára.

2021. okt. 12. 21:11
 15/19 anonim ***** válasza:

Alap föként mostanában koronás időkben .

Nekünk volt/van és tavaly mikor költözés miatt nem volt nyomtatónk bizony nagy gondba voltunk aztán elhozta férjem magával az új lakóhelyünkre és így ha bármit ki kell nyomtatni akkor nincs gond vele .

2021. okt. 13. 05:13
 16/19 Morzsi007 ***** válasza:
Évi 2-3 lapot kellene nyomtatnom, ezért nem fogok venni, főleg úgy, hogy 20 évvel ezelőtt már volt nyomtatóm és lassacskán, de mindig beszáradt a fej. Hp-k már jobbak voltak, de mivel párommal együtt a munkahelyen tudunk nyomtatni, akár A0-ba, nem kell otthonra, mert felesleges. Az utolsó darab is kint hever a garázsba, a sok állásba elromlott, tavaly dobtam ki. Szerintem már nem alap itthonra, főleg, hogy inkább az email-t használják vagy online felületeket bizonyos dolgokhoz.
2021. okt. 13. 09:01
 17/19 anonim ***** válasza:
68%
Van itthon egy kb 15-16 éves nyomtatóm. Patront talán még van ahol lehetne hozzá kapni, de arany áron. Drágábban, mintha egy komplett új nyomtatót vennék. Újat pedig nem szeretnék venni, mert nem használnám ki. Éves átlagban talán 1-2 oldalt ha nyomtatnék. Azt simán megoldom munkahelyen. Itthonra tejesen felesleges lenne nekem. Akinek olyan a munkája, otthon dolgozik, tanul és sok mindent kell beadni nyomtatott formában, az megint más...
2021. okt. 14. 21:16
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Igazából nem alap, de jó ha van. Én itthon dolgozom, nekem mondjuk 4 van. Mind másra való.

Ha találok a marketplace -n szoktam venni, legutóbb egy wifi-s HP lézernyomtatót az 5000 Ft volt (összesen nyomtatott 500 oldalt), most egy samsung multifunkciósat vettem (az is 5000 Ft volt, igaz többet futott) toner még félig van.

Egy magánszemélynek otthoni használatra (ha lézert vesz legalábbis) ez így akár évekig is elég lehet, csak azzal a kellékkel ami benne van, toner nem szárad be.

Mindenki eldöntheti ér-e neki ennyit, hogy amit így is lehet intézni azt scanneli, visszaküldi, vagy inkább papírokkal futkos, postára jár. Egy ajánlott tértivevényes levél se mondható olcsónak.

2021. okt. 28. 14:20
 19/19 anonim ***** válasza:
Ma már a viszonylag olcsó mobiltelefonokban is elég jó kamera van. Vannak olyan alkalmazások is, amik automatikusan körbevágják a lefotózott dokumentumot, A/4-re méretezik és pdf-ben mentik el. Küldtem már be hivatalos helyre is ilyen "szkennelt" dokumentumot, postai ajánlott levél helyett és nem küldték vissza, hogy nem jó, mert nem multifunkciós nyomtatóval lett szkennelve. Munkám során én is kapok szkennelt iratokat. Van olyan ügyfél, aki fapados módszerrel lefotózza és még csak arra sem veszi a fáradtságot, hogy legalább egy képszerkesztővel körbevágja az oda nem illő részleteket. Pl jókat mosolygok, mikor a "szkennelt" dokumentumon látszik a konyhaasztalon lévő terítő valamint az illető papucsos lába ahogy fölé hajolva próbál fotózni. De nem szoktam én se emiatt kötözködni, a lényeg így is látszik.
2021. okt. 28. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!