Szerintetek ez az új mikrohullámú normális? /videó/ sztori lent
vettem egy vadonat új mikrót, és ha elkezdem kinyitni az ajtaját, elindul, úgy hogy nincs programban a masina
https://www.youtube.com/watch?v=pUuuJ4ZwcTY
jah, garancia papírt nem adtak hozzá
elküldtem a boltnak a fenti videót, ez volt a válaszuk:
"most mi is a probléma tulajdonképpen? megnéztük a kollégáimmal, és semmit nem látunk"
Mindegy. Nem melegít eközben.
Ha nem rángatnád az ajtót, akkor mi lenne?
Nekem is Samsung mikrom van, most kipróbáltam, mert eddig nekem ez nem tűnt fel, csak normálisan ki szoktam nyitni. De az enyém is ilyen.
Arra tudok gondolni, hogy ilyenkor a szellőzés kapcsol be, nem maga a mikro.
Nem hallatszk jól hogy a magnetron is bekapcsol-e amikor kinyitod.
A pontos tipusa micsoda?
erről a mikrorol van szó
de tulajdonképpen árukeresőn a mikró szóra az első és 2. találat is ugyanez a típus, csak más színben
ez meg árukereső top 5
szóval pár ember már megvásárolta ezt a típust
igen, forgassa a tányért meg minden
szerintem melegít is, sőt biztosan mikrózik
az baromság, hogy szellőztetés, mit szellőztetne?
"az baromság, hogy szellőztetés, mit szellőztetne?"
A kézikönyv 24. oldalán:
"A sütés befejeződött, de a hűtőventilátor továbbra is forog.
A sütő kiszellőztetése érdekében a hűtőventilátor a sütés befejezését követően további kb. 3 percig forog
Ez nem jelenti a sütő meghibásodását."
"ez nem az, mikrozik rendesen"
Ezt miből gondolod? Megégette a kezedet?
Ennek eldöntésére az alábbi kellene tenni:
1. Kihúzod a mikrót az áramból
2. Kinyitod az ajtaját
3. Beraksz egy bögre hideg (ellenőrzöd a hőmérsékletét) vizet
4. Becsukod az ajtaját
5. Áram alá helyezed a készüléket
6. Kinyitod résnyire az ajtaját - ez által a mikrohullámú - állításod szerint - működni kezd - és eltávolodsz a mikrótól (hogy ne kapj sugárzást)
7. Pár perc múlva kihúzod a mikrót az áramból
8. Megnézed a víz hőmérsékletét:
- Ha hasonlóan hideg, akkor a mikró magnetronja nem működött, nem melegítette fel a vizet, nincsen gond
- Ha felmelegedett, akkor a mikro magnetronja működött, akkor gond van.
"jah, garancia papírt nem adtak hozzá"
Pedig illett volna:
"3. § (1) A vállalkozás köteles a fogyasztási cikkel együtt a jótállási jegyet a fogyasztó rendelkezésére bocsátani olyan formában, amely a jótállási határidő végéig biztosítja a jótállási jegy tartalmának jól olvashatóságát."
Mert azzal érvényesíthetőek a jótállásból eredő jogok:
"4. § * (1) * A jótállásból eredő jogok - a (3) bekezdésben foglalt kivétellel - a jótállási jeggyel érvényesíthetőek, amelynek nem tehető feltételévé a fogyasztási cikk felbontott csomagolásának a fogyasztó általi visszaszolgáltatása."
De ha nem lenne meg, az sem gond, ugyanis ott a nyugta vagy a számla:
"(2) A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása a jótállás érvényességét nem érinti.
(3) A jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása esetén a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát - a fogyasztó bemutatja. Ebben az esetben a jótállásból eredő jogok az ellenérték megfizetését igazoló bizonylattal érvényesíthetőek."
Az idézetek forrása: 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet ( [link] )
"igen, forgassa a tányért meg minden"
És akkor mi van?
"szerintem melegít is, sőt biztosan mikrózik"
De nem tudod, csak szerinted így van.
"az baromság, hogy szellőztetés, mit szellőztetne?"
Ezt sem tudod, csak szerinted így van.
Győzz meg. Mutass bizonyítékot.
És legfőképpen ne húzogasd az ajtaját ha lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!