Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Régen minden müszaki cikk...

Régen minden müszaki cikk selejtes volt?

Figyelt kérdés
80as években azt hallom mindenhol hogy a gyárak ontották a sok selejtes müszaki cikket,mégis sok termék a mai napig jó akár 40 év után. Akkor miért mondják hogy akkoriban 90% volt a selejt,lehet hogy akkoriban jobban figyeltek a minőségre és ami ma pl tökéletes az akkoriban selejt volt? Sok általam várásolt cikk 2 év után kifeküdt pl a kávé darálónk 40 éves és még jó,a mai termékek menyire áltak volna helyt akkor?
2021. máj. 27. 20:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
81%

Nem. Cak a mostaniak selejtesek. Már selejtesre tervezik őket.

Nem bírják a sok éves használatot. Ezért nevezik ezt fogyasztói társadalomnak.. :(

2021. máj. 29. 15:34
 12/16 anonim ***** válasza:
76%

"Akkor miért mondják hogy akkoriban 90% volt a selejt,lehet hogy akkoriban jobban figyeltek a minőségre és ami ma pl tökéletes az akkoriban selejt volt?" - kérdező, ez az 1 mondatod már eleve ellentmond önmagának! Ha jobban odafigyelnek a minőségre, pont hogy akkor kell tökéletesnek lennie, nem pedig selejtnek, nem?!

Amúgy sajnos igen, ma már minden olyannyira a pénzről és haszonról szól - sokkal jobban, mint régen - hogy ma már minden gyártó, köztük néhány kivétellel a nagyobb márkák is csak a mennyiségre mennek, hogy minél több jöjjön le a gyártósorról, a minőség meg le van sz#rva! 🤬 Borzasztó! És ehhez nem kell annyit visszamenni az időben, sajnos ez a láncreakció-szerű változás már az ezredforduló után következett be!

"Néhány kivétellel", köztük például a Bosch is a józanság határán maradt! Az alapító Robert Bosch jelmondata volt: "Inkább pénzt veszítsek, mint bizalmat!", és a gyakorlatban úgy tűnik, hogy szerencsé a cég a mai napig kitartóan viszi tovább ezt az elvet!

2021. máj. 30. 20:14
 13/16 anonim ***** válasza:

#12 vagyok. Véletlenül előbb elküldtem!

Na szóval: szerencsére a cég a mai napig kitartóan viszi tovább ezt az elvet! (Bosch)

Persze régen sokkal jobban odafigyeltek a minőségre is, de azért a gyári hibás darabokat akkor sem lehetett 100%-osan kizárni, és ennek fő oka a tesztelés hiánya volt, pedig akkor ahhoz sem kellett volna fejlett technológia, csupán minden egyes darabot már a gyártósoron úgy tesztelni, mint amikor otthon használja a vásárló! Nagymamám a '70-es és '80-as években dolgozott a Videoton-ban, és ott sem volt tesztelés, hanem összeszerelés után már egyből a csomagolás jött! Meg is lett az eredménye: dolgozói vásáron vettek egy tv-t, és itthon szembesültek vele, hogy abszolút nem működött!

Ha a hosszútávú minőségre nem is, de röviden a tesztelésre azért odafigyelnek! Én 2009-2010-ben dolgoztam a Philips-ben, LCD TV soron, és ott például az összeszerelés és csomagolás között ott volt a "dühöngő", vagyis a gyártósor részeként egy fülke, amiben minden egyes darabot teszteltek kb. fél percig (hang, csatornaváltás, stb.)!

2021. máj. 30. 20:41
 14/16 anonim ***** válasza:

Nekem van egy házi gyümölcsprésgépem, orosz.

Olyan a hangja, mint a helikopteré. :)

Soha nem kellett javítani. 1983-ban kaptam ajándékba, tehát idén 38 éves.

Nem cseppenként csurgatja a kipréselt gyümölcslevet,

hanem ömlik belőle. A gyümölcshúst meg lefagyasztom, és télen fel tudom használni a sütikhez. A szűrője kopott el, most az után

kajtatok, hátha valahol vannak retro alkatrészek.

2021. jún. 21. 13:54
 15/16 anonim ***** válasza:
75%

Régen megvetted a mosógépet, évtizedekig is működött.

Amikor bejöttek a nyugati műszaki tömegcikkek, azok már

úgy voltak/vannak pozicionálva, hogy mire lejár

a szavatossága, az után nem sokkal döglik be.

Régen a tartósság volt a jellemző. Nem voltak olyan szépek,

kifinomultak, de jól használhatók voltak és tartósak.

2021. jún. 21. 13:56
 16/16 A kérdező kommentje:
régen a mai cikkek selejtnek számitottak volna.
2021. jún. 25. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!