Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A bal fülhalgatók miért...

A bal fülhalgatók miért hangosabbak és érhetőbb a zeneszöveg mind két fülön?

Figyelt kérdés
Kipróbáltam már vagy 20-30 at és mind ilyen.
2021. ápr. 16. 16:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%
Nyilván nem a te hallásoddal van a baj, hanem a fülhallgatók rosszak.
2021. ápr. 16. 16:44
 2/18 A kérdező kommentje:
De mind a két fülembe a bal füles szól hangosabban és érthetőbben, ha a bal fülest bármelyik fülembe teszem hangos érthető, ha a jobb fülest bármelyik fülembe teszem hal, mindez márkától függetlenül. A bal fülem picit viseltebb de abba is ugyanúgy a bal hangosabb a jobb halkabb, a jobb fülemben is a bal hangosabb és a jobb halkabb, kevésbé érthető, márkától függetlenül.
2021. ápr. 16. 16:47
 3/18 anonim ***** válasza:
Akkor az az eszköz hibás, amin hallgatod (vagy csak el van tekergetve a balance).
2021. ápr. 16. 16:57
 4/18 A kérdező kommentje:
gépről, telóról, mp3 ról is ez a tapasztalatom, a legolcsóbb 300ft os fülestől a 5-10 ezresig. Akkor tapasztaltam meg először mikor az egyik fülembe volt csak füles és nem értettem a szöveget, a másik bal részével meg fél fülön is.
2021. ápr. 16. 17:00
 5/18 anonim ***** válasza:

ha

- sem a füleiddel nincs gond

- sem a készülékeken nincs elállítva a balansz

akkor csakis a gyú'csány lehet a hibás....

De amúgy szerintem a füleddel van probléma.

Javasolnék egy audiológiai kivizsgálást.

Az is lehet, hogy a hallójáratod más a jobb füleden.

Nekem például volt egy komoly fülgyulladásom 15 éve ami teljesen összeszákítette a hallójáratomat.

Azóta tök más poticióba kell betennem a füleseim két felét, hogy ugyanúgy halljam a zenét. Amúgy ugynúgy hallok mindkettő fülemmel, de a fülesekkel játszani kell hogy jó legyen. Aminek ilyen szilikon csöcse van abból a jobb fülemre a kisebbik méret kell mint a balra....

Próbálkozz, tesztelj, elemezz!

És menj el egy audiológushoz!

2021. ápr. 16. 17:44
 6/18 A kérdező kommentje:

Még mindig nem érted a problémám, akár az L akár R fülhallgatót rakom (mondjuk a jobb fülemre) az R a halkabb az L a hangosabb és érthetőbb.

Ha a bal fülemre teszem akkor is az R a halkabb L az érthetőbb szöveg.

Minden évben járok "fülészetre", van hogy fél évente is. Bal fülemmel volt még nagyobb probléma csak, de az is helyrejött, de akkor is tök zavaró, mert álltalában az egyik fülemet dugom be és mondhatni az L részébe jó a szöveg az R részébe pedig szinte a zenét hallom a szöveg részét nem.

2021. ápr. 16. 17:51
 7/18 anonim ***** válasza:
35%

Te nem érted, kérdező.

Amit te állítasz, az ellenkezik a jelenlegi fizikai ismereteinkkel.

Más szavakkal, valahol, valamikor tévedsz, valótlant állítasz. Az állításaid valamelyike nem helytálló.

Akkor is, ha te úgy hiszed, hogy helytálló.

Fizikailag nem lehetséges.

Pontosabban egyetlen megoldás van: Mindig szándékosan olyan zenét / hangfájlt játszol le és hallgatsz, aminek a bal csatornája hangosabb, mint a jobb. Ha amit hallgatsz, eleve felemásan van felvéve, akkor - és csak akkor - lehetséges az, hogy bármilyen eszközön lejátszva, bármilyen fülesen hallgatva mindig a bal csatorna lesz hangosabb.

2021. ápr. 16. 17:55
 8/18 A kérdező kommentje:
És ezt hogy vitelezik ki technikailag? Rock zenét szoktam hallgatni általában.
2021. ápr. 16. 17:58
 9/18 anonim ***** válasza:
0%

Senki sehogy nem vitelezi ki. Ilyen nincs.

Egy sérült kazetta, egy meghibásodott lemezjátszó, egy korrodált csatlakozó okozhat ilyet egy eszközben, de te állítólag több eszközt is kipróbáltál, több hangforrást is kipróbáltál.

Ergo ilyen nincs. Képzelődsz, beképzeled hogy rosszul hallasz, vagy rossz a hallásod.

2021. ápr. 16. 18:02
 10/18 Szirty ***** válasza:
Még az lehet hogy ugyanazt a zenei műsort hallgatja többféle eszközön, többféle fülessel jobb és bal füllel és a felvétellel van ilyen probléma. :)
2021. ápr. 16. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!