Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen potmétert válasszak a...

Milyen potmétert válasszak a nyestriasztómhoz?

Figyelt kérdés

[link]

Ilyen vad- és nyestriasztót vettem. Két állása van, az egyikben a készülék közvetlenül kapja a 12 v-ot (vadriasztó üzem), a másikban egy 4,7 kOhm-os ellenállással van sorbakötve (Nyestriasztó üzem, halkabb).

Sajnos a nyestriasztó üzem szerintem még így is hangos, főleg a garázsban. Szeretném ha halkabb lenne, és ehhez az ellenállást kicserélném egy potira (ellenállásként bekötve). Hány kOhmos potit válasszak?

#nyestriasztó #Somogyi Home vr01
2021. márc. 17. 19:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Nyilván nagyobbat, mondjuk 10k minimum. A terhelhetőségre is figyelj.
2021. márc. 17. 19:55
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Ne kapcsold be.
2021. márc. 17. 22:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem is jó, amit 1-es írt, 10 kΩ-mal próbálkozz, aztán, ha még mindig hangos, akkor nagyobbal. 2-es ötlete is jó, de akkor a hangerő nullára csökken, így az egésznek semmi értelme.
2021. márc. 18. 08:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!