Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A villanybojler nagyon gyengén...

A villanybojler nagyon gyengén adja a meleg vizet mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Vagyis a nyomása a gyenge , maxra kinyitom a csapot akkoris csak éppen folyik. Szerintem nem a fűtőszál mert a hőfok megvan meleg a víz, szinte forró.

De akkor mégis mi lehet?

80 literes hajdu bojler

2021. jan. 31. 11:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Hívj fel egy bojlerszerelőt és majd ő megcsinálja. Szerintem egyszerűen el van vízkövesedve a fűtőszál, ilyenkor mivel a vízkövet melegíti a víz helyett, hamar eléri a 90-100 fokot amiatt a hőkioldó lekapcsol. Egyébként a hőkioldón van egy icipici gomb, amit ha megnyomsz elvileg újra el kell kezdenie fűteni, de max egy óra és újra nyomogathatod a gombot rajta. Ehhez egyébként le kell szedned a burkolatot, hogy hozzáférj. De én azt ajánlom inkább bojlerszerelővel javíttasd meg. 20-25 ezer errefelé a bojleres, tudom nem olcsó de legalább utána jó lesz.
2021. febr. 1. 07:50
 12/21 A kérdező kommentje:

11 Azért tettem fel a kérdést mert nincs 20-25 ezrem erre egyedülálló szülőként ,próbálom megoldani aztán ha nem jön be forralunk gázon vizet sajna.

Vízkőtelenitest ma megcsinálom meg amit írtak nyitogattam azt a szelepet de nem lett jobb. Komolyabban meg nem merek hozzányúlni.

2021. febr. 1. 08:32
 13/21 A kérdező kommentje:
Fűteni fűt mert az a kis piros jelző világít rajta a gombot is megnézem majd ha hazamentem.
2021. febr. 1. 08:34
 14/21 anonim ***** válasza:

Vízkőtlenítettem egy pár bojlert, de a panasz sosem az volt, hogy gyengén folyik. A vízkő azt okozza, hogy a hőfokvédelem kiugrik, mert nem elég jó a hőátadás a víz felé.

Az egyik kérdés az, mi van a bojler alatt. Mikor mi átalakítottuk a fürdőszobát, a kád kikerült alóla, a következő vízkőtlenítés előtt sajnos kellett venni egy 150 literes hordót alája... Ha meg a szerelő hoz magával, akkor gyakorlatilag megérte az árát.

Kérdező, ha nincs annyi pénzed, hogy vegyél mindent alulra, ezalatt értve alaplap, tömítés, aktív anód, akkor baj van, mert a tömítés nyilván deformálódott, az aktív anód néha úgy elfogy, hogy már a tartó csavarját is cserélni kell, ha az alaplap nem kiváló minőségű, akkor az is deformálódott, vagy elkezdte enni a víz és az idő vasfoga... Csak jobb ezeket újnak tudni, mint 2 hét vagy 2 év múlva meg azért szétszedni, mert csöpög. És néha a hőfokvédelem is cserélendő, mert megviselte a vízkő miatti pár működés.

2021. febr. 1. 09:21
 15/21 A kérdező kommentje:

Nem ennyire régi a bojler vészesen nincs el használodva ha belegondolok, anyumnal 30 plusz éves és nincs baja.

A csavarok épek rajta cserélni nem fogok dolgokat meg nagyon szétszedni a vizkötelenítést is csak azért tudom mert korábban láttam mikor csinálták otthon.

2021. febr. 1. 09:24
 16/21 anonim ***** válasza:

Ne ostobáskodj már, ha az aktív anód nem fogyott el 30 év alatt, akkor csodavized van, csodabojlerrel.

És egy 30 éve beszorított és melegített szilikongumi tömítést vissza akarsz rakni? Ez rendkívül naiv elképzelés.

No persze, ha annyit értettél meg mondandómból, hogy a csavarok épek, akkor bármi lehet. :D

2021. febr. 1. 09:36
 17/21 A kérdező kommentje:

16 Nem a miénk ennyi idős, hanem anyumnál,akkor tényleg csodabojler mivel soha nem volt más baja.

Ez amiről szó van 7-8 éves lehet maximum.

Igen 28éves nőként ennyit értek a bojlerekhez, gondolom Te meg az én szakmámhoz nem értenél vagy a női dolgokhoz kicsit sem. Ezért nem kell lenézni a másikat.

2021. febr. 1. 09:41
 18/21 anonim ***** válasza:

De frusztrált itt valaki.

Mi köze a hozzáértéshez, hogy nő vagy vagy nem?

Manapság egyenjogúság van. De már 30 éve a középiskolában is volt csaj osztálytársam aki mindenképp esztergályos akart lenni. Szóval ez irreleváns.

2021. febr. 1. 12:33
 19/21 A kérdező kommentje:

18 Igen biztos igazad van és kimondott női szakma a villanybojler szerelése.

Igen vannak kivételek, de akkor sem ez az általános. Nem irreleváns.

És ha már hasznos választ nem tudsz írni nem kell belerúgni abba aki segítséget kér.

2021. febr. 1. 12:42
 20/21 anonim ***** válasza:

Írtam korábban.

Szerintem már nincs nagyon olyan hogy női szakma. A villanyszerelőim közt a hengerműben volt 20 éves gyakornok lány. Sőt. A lakatosok közt ugyanennyi idős szintén. Ráadásul identitásilag rendben voltak. Ehhez képest a bojler szerintem kimondottan női. :)

Viszont azzal a válaszolóval egyet kell hogy értsek, aki mondta, hogy ha már belenyúl az ember, cserélni kell a dolgokat. Ha nem akarod 2 hét múlva megint szétszedni, mert mondjuk elkezd csöpögni.

Vagy az is lehet, hogy mint nekem, nem jön ki egyben a fűtőszál.

Sosem lehet úgy nekiállni, hogy ami most működik, az biztos fog szétszedés után is.

2021. febr. 1. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!