Villanybojler hangosan kattog, mitől lehet?
Férjem most cserélt benne futoszalat meg ami ahhoz tartozik. Azóta mikor fut rettenet hangot hallat. Én mondtam neki, hogy nekem ez nem tetszik, de erre ideges lett, hogy mindig ez van vizkotlenites után. De nincs. Ilyen hangos kattogo hangot sosem adott. Most lehet butaság de én nagyon felek, hogy akar baj is lehet belőle.
Szerintetek mitől lehet? Hívják egy szerelőt vagy tényleg normális és “bekopik” majd, ahogy a férjem mondja? Legutóbb egy órán keresztül kattogott. Konkrétan nem mertem kimenni a WC-re miatta.
hőtágulás...
ahogy melegszik úgy tágul és közben kattog, ropog
"Hívják egy szerelőt ..."
Aki majd a kiszállási díj plusz bevizsgálás fejében elmeséli (ha megteszi), hogy a nyakig vízkövessel lassabban fűtütt, és a hőtágulás időben egyenletesebben oszlott el.
A friss és jól működő pedig gyors hőmérsékletváltozást okoz, amit lekövet a fém (és víz) hőtágulása, ezzel megropogtatva kissé.
Én jól megzsírozok minden csavart, fedelet, miegymást mikor összerakom, hogy a súrlódást könnyebben le tudja győzni, és ne feszüljön, majd engedjen, mint most a tiéd.
A szobában otthon van egy viszonylag hosszú radiátor, az pattogott eleinte mikor bekapcsolt és kikapcsolt a fűtés. De csak addig, míg az is megkentem szilikonzsírral felfogató bilincseknél.
Esetleg eldugult az a biztonsági visszacsapó szelep (aminek csöpögnie kell amikor fűt).
Az a szerepe hogy a melegtől táguló víz ne okozzon extrém túlnyomást belül.
Ha nem csöpög ez a szelep, nagyon vékonyan engedd a meleg vizet pár percig amikor fűt és kattog. Ha ekkor megszűnik a kattogás talán ez lesz a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!