Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A w fogyasztás mit jelent...

Jsebak kérdése:

A w fogyasztás mit jelent adatnál pl. led lámpát vettem és az van írva 8.2w fogyasztása ezt hogyan értelmezzem 1 órára van írva vagy menyi időre ?

Figyelt kérdés

#a w mint fogyasztás ?
2021. jan. 11. 09:37
 1/6 Zöldlámpás lámpás - o1g ***** válasza:
26%
Iegn, 1 óra alatt ennyi wattot fogyaszt. Általános iskola 7. osztályos tananyag.
2021. jan. 11. 09:54
 2/6 Szirty ***** válasza:
100%

Egy perc alatt is ennyit fogyaszt! :)

A teljesítményt ugyanis folyamatosan veszi fel.

Olyan mint ha azt mondanád egy vödörre hogy 1 óra alatt tíz literes. Pedig nem. Percenként is annyi meg másodpercenként is. :)

Más kérdés persze ha azt mondjuk hogy egy óra alatt mennyi vizet tudunk vele elvinni.

Villamos vonatkozásban ez a Wattóra (Wh).

A lámpának tehát óránként 8.2Wh a fogyasztása. Naponta meg 24*8.2=197Wh vagy 0.197kWh.

2021. jan. 11. 10:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Az szépen mellétrafált :-)

Ezek a bedurrantások :-)

Írhatta volna azt is,hogy 1 Kiló méteren 8.2 Kilót fogyaszt a gazdájából zsírégetős lápma..

Pff.

2021. jan. 11. 13:40
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az értékes válaszokat jót is nevettem amit írtatok a kérdésemre..hát igen régen voltam már iskolás de nem baj mindent az ember nem tud Üdv-J.
2021. jan. 13. 11:23
 5/6 A kérdező kommentje:
A villanybojlerem menyit fogyaszthat 1 nap 24órában ha 2000kw-os a fűtőbetétje ezt tudja valaki ? köszi szépen :)
2021. jan. 14. 12:17
 6/6 anonim ***** válasza:

2000kw ??

Ajjaaj..

Nem inkább 2000W vagy 2kw ?

Szerintem tök egyszerű akár így is számolhatod ahogy írtad:

1x24x2= Na annyi...

2021. jan. 14. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!